Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Vždy nové auto a bez starostí o jeho technický stav. Aj tieto výhody prináša operatívny lízing

Datum: 19.10.2016

Najmä pre firmy, no aj pre niektoré súkromné osoby, sa z dlhodobého hľadiska neoplatí kupovať nové auto. A to v prípade, ak si potrpia na neustále obnovovanie svojho vozového parku a vozidlo v ich užívaní nikdy neostane dlhšie než dva či o niečo viac rokov. Zaujímavou alternatívou štandardnej kúpy nových vozidiel je operatívny lízing, ktorý pre uvedenú skupinu osôb prináša hneď niekoľko výhod.

Nové auto každých 12 až 48 mesiacov

Tým najhlavnejším pozitívom operatívneho lízingu je neustála aktuálnosť vozového parku. Zmluvy o operatívnom lízingu sa uzatvárajú na určité časové obdobie, v trvaní štandardne 12 až 48 mesiacov, pričom po uplynutí tejto platnosti si môžete vyhliadnuť nové auto a po uzatvorení ďalšej zmluvy ho začať používať. A to bez zbytočných starostí s jeho kúpou a nutnosti nazhromaždiť väčšie množstvo financií naraz. Operatívny lízing sa platí zvyčajne ako mesačná splátka za užívanie vozidla.

Zabezpečovanie a platenie starostlivosti o auto v rukách lízingovky

Autá zaobstarané cez operatívny lízing sú absolútne nenáročné na údržbu. Nechceme tým povedať, že sú iné, ako keď si auto kúpite bežne, ale o všetko sa postará lízingová spoločnosť. Pravidelné servisné prehliadky, riešenie technických problémov a iná starostlivosť. To všetko má na pleciach práve lízingovka. Nielen čo sa týka zabezpečenia, ale aj finančného krytia. Bez ohľadu na sumu servisu, vy budete platiť vždy len fixný mesačný poplatok dohodnutý v zmluve.

Operatívny lízing poskytuje výhody aj po daňovej stránke. Komplet celá mesačná splátka je považovaná za daňový náklad, a preto si ju môžete vždy uplatniť.

Rýchle vybavenie operatívneho lízingu pre autá

Ak aj vás zaujal operatívny lízing pre autá, využiť môžete napríklad spoločnosť Hertz Lease. Tá vám navyše na rýchlu kalkuláciu nákladov ponúka online kalkulačku, v ktorej si zvolíte typ požadovaného vozidla, dobu trvania operatívneho lízingu a zadáte ďalšie potrebné údaje, na základe čoho vám bude zostavená cenová ponuka na mieru. Ak s s ňou budete súhlasiť, po doložení potrebných dokumentov už nič nebráni uzavretiu zmluvy a užívaniu si auta na operatívny lízing.

 

 

Autorské právo: seoterra / 123RF Reklamní fotografie

Čítané: 6197 x