Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Kúpiť byt či dom v dnešnej dobe nie je žiadna „hračka“.

Datum: 03.01.2012

Je nutné brať do úvahy veľa faktorov akými sú: miesto, cena, lokalita, možnosti danej štvrti, naše vyhliadky do budúcna a podobne. Nemusíte mať preto ale hlavu hneď v smútku. Stačí len vedieť ako nato...

 

 

Ak vám ale nevadí hluk veľkomesta, naopak vyhľadávate jeho atmosféru, to pravé pre vás budú bratislavské byty. Bratislava ponúka predovšetkým výhody pracovného charakteru, toho sme si všetci vedomí. Ale motivujúcim činiteľom môže byť aj sľubná perspektíva umeleckých, športových a voľnočasových možností. Veľkou výhodou Bratislavy je paradoxne aj blízkosť Viedne, kde Bratislavčania radi a často cestujú  za vymoženosťami rakúskeho štandardu.

 Prečo práve Trnava? No možno preto, že je blízko hlavného mesta, ale nie je ani zďaleka taká hlučná a rozsiahla. Iba 45 kilometrov deliacich Trnavu od Bratislavy stačí nato, aby sa vytvorila dostačujúca vzdialenosť pre fungovanie pokojného, historického mesta. Vďaka tomu máte na dosah ruky všetky vymoženosti hlavného mesta, ale zároveň môžete fungovať v idylke menšieho (i keď na naše slovenské pomery väčšieho) historického mesta. Ceny sú pritom v porovnaní s hlavným mestom viac ako prístupné.  Byt zoženiete už od 50 000 EUR, čo  je  viac ako výhodná cena, to viete posúdiť aj bez toho aby ste boli odborník na bytovú otázku a reality. Trnava je skrátka a dobre, tou správnou voľbou pre tých, čo hľadajú mesto, kde je možné prejsť sa okolo hradu, korzovať po historickom centre, zájsť na turistiku, ale zároveň chcú mať na dosah hlavné mesto so všetkými jeho vymoženosťami. Plusom je aj prítomnosť Trnavskej univerzity.

Na výber sa ponúka možností viac ako dosť. Dôležité je mať vo veci prehľad. Napríklad, dobrý grif je ráno vždy nalistovať dennú tlač a  pozrieť si kolónku byty na predaj. Trnava napríklad je mesto, kde sa momentálne ceny nehnuteľností, oproti minulosti, pohybujú v znížených reláciách. Napríklad v okrajových častiach je možné kúpiť trebárs garzonku už od 29 000 EUR.

Čítané: 780 x