Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Ako vybrať skvelé bývanie

Datum: 30.07.2010

Premýšľate o kúpe vlastného bytu, no neviete, kde začať? Pripravte si zoznam kritérií, ktoré by mal váš byt mať a začnite hľadať. Nehnuteľnosti sú skvelou investíciou do budúcnosti. Nie je predsa nad to mať strechu nad hlavou!

Tak ako pri predaji tak i pri kúpe domu či bytu je dôležitý výber realitnej kancelárie, aby ste nenaleteli podvodníkom.

Výber reality je určite náročnou záležitosťou, pretože predstavy každého z nás o ideálnom bývaní sa odlišujú. Pri výbere určite pomôže rebríček kritérií, ktoré ovplyvnia kvalitu vášho bývania.

Do skupiny základných rozhodovacích kritérií patrí:

- lokalita

- charakter nehnuteľnosti (stavba pred rekonštrukciou/po rekonštrukcii, novostavba)

- dopravné spojenie

- občianska a sociálna vybavenosť okolia

- hluk, príroda a susedia

Byt verzus Dom

Odpoveď je jednoduchá, každému to, čo potrebuje. Rodinný dom je to pravé pre veľkú rodinu. Byt je pre vás jednoznačná voľba ak ste sami. Rodinný dom prináša síce priestor a voľnosť pohybu, ale s tým aj nutnosť udržiavať ho. V prípade bytu odpadáva väčšina manuálnych povinností, okrem minimálnych interiérových úprav.

Rozhodujúci faktor pri výbere je cena. Donedávna platilo, že rodinné domy sú drahšie než byty, no nie vždy je tomu tak. Novostavby v centrách sú mnohokrát drahšie, než rodinné domy na vidieku po rekonštrukcii.

Pri výbere bytu myslite hlavne na počet izieb a veľkosť, postavenie podľa svetových strán aj poschodie, v ktorom sa nachádza byt . Nezabudnite ani na susedov a radšej sa vopred informujte, či sa nesťahujete do vojnovej línie.

Vidiek alebo centrum?

Platí, že od správnej lokality záleží tiež kvalita vášho bývania. Byty a domy nachádzajúce sa v centrách šetria čas a doprajú vám viacero možností realizácie- kultúrne vyžitie, športové kluby, nákupné centrá, to všetko máte na dosah ruky. To sa, ale samozrejme odrazí na cene nehnuteľnosti.

Na druhej strane sú ľudia, ktorí si radi vychutnávajú svoje  súkromie, a radi trávia čas skôr na čerstvom vzduchu, ďalej od hluku mesta. Bývanie na predmestí, či vidieku je lacnejšie a väčšinou aj priestrannejšie, ale stojí zase čas na dochádzanie do centra.  

Čítané: 620 x