Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Uniká Vám teplo?

Datum: 24.06.2013

V poslednom období môžeme pozorovať enormný nárast v zatepľovaní. Je to spôsobené z časti stále rastúcimi nákladmi na kúrenie a samozrejme zastaralými bytovkami na našich sídliskách. Občas potrebuje každá stavba takúto starostlivosť, a ak už nie kvôli tepelným únikom, aspoň kvôli vzhľadu fasády.

 

Zateplenie je však len jednou časťou ako obmedziť straty z únikov tepla. Aj okná na našich domoch a bytoch časom strácajú svoje vlastnosti a deformujú sa. Toto predstavuje ďalšie tepelné úniky, ktorým treba zabrániť. Preto sa najčastejšie spolu so zateplením realizuje aj výmena okien.

Je to tiež prvou voľbou obyvateľov, ktorí nemajú dostatok prostriedkov na celkovú obnovu svojho domu. Úniky tepla sú práve cez netesniace okná najvyššie, a treba im zabrániť čo najskôr. Ich výmena za nové plastové okná je teda vo väčšine prípadov nevyhnutná. Práve plastové okná patria k najviac používaným, a to najmä pre ich dostupnosť, ale aj jednoduchú údržbu. Aj tu sú však veľké rozdiely v cenách, a teda aj v kvalite. Preto je dobré porovnávať ceny od rôznych výrobcov ale myslieť aj na kvalitu a zbytočne nevyhadzovať peniaze za nekvalitné okná, ktoré budete môcť o niekoľko rokov meniť opäť. Kvalitu zaručuje predovšetkým správny profil, a to nemusí byť ten, ktorý má najviac komôr. Dôležitý je správne zvolený plast a spoľahlivá výroba. Ak hľadáte kvalitu poobzerajte sa aj po nemeckom profile Salamander, pre viac informácií kliknite sem.

Ak ste si už okná vybrali, nemusíte sa obávať ani montáže. Spoľahlivý výrobca ponúka aj odbornú a rýchlu montáž plastových okien.

 

 

Čítané: 919 x