Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Život v hlavnom meste

Datum: 31.07.2014

Pri pohľade na momentálny stav nezamestnanosti, výšku minimálnych miezd a úroveň života v našej krajine, sa vynára otázka, ako ďalej naložiť so svojím životom. Vymeniť vidiek za veľkomesto? Neraz máme pocit, že ľudia vo veľkých mestách zarábajú oveľa viac ako tí, ktorí pracujú v zapadnutej malej dedinke alebo mestečku. Najsmutnejšie na tom celom je, že je to skutočne tak. Ak si porovnáme cenové relácie jednotlivých oblastí, tak sa nám zdá, že obyvatelia veľkomiest musia byť boháči. Mnohí sa preto sťahujú do popredných miest a veria, že i oni sa čoskoro dostanú na túto úroveň. Sú však medzi nami aj takí, ktorí svoj vidiecky život milujú a nemenili by za nič na svete. Ako ste na tom vy? 

Dominujú financie

Existuje niekoľko aspektov, ktoré stoja vzhľadom k tejto téme za zváženie. Vrcholné miesto si v tomto rebríčku vychytali finančné prostriedky. Pre tých, ktorí sa držia na výkonných pozíciách v reklame, marketingu alebo na postoch manažérov, ale i v školstve a zdravotníctve, je sťahovanie do veľkomesta automaticky spojené s možnosťou vyššieho zárobku. V našom hlavnom meste je k dispozícií mnoho pracovných ponúk a hlavne takých, ktoré nám v konečnom dôsledku prinášajú kariérny postup a s tým spojené adekvátne finančné ohodnotenie. Možno aj vy patríte medzi tých, ktorí intenzívne okukujú lukratívny predaj bytov. Bratislava ponúka skutočne širokú škálu možností, nemusíte sa preto obávať, že nič nenájdete. Otázkou je, koľko ste ochotný do svojho nového veľkomestského bývania investovať.   

 

Investícia, ktorá sa oplatí

Kúpa nehnuteľnosti v hlavnom meste sa javí ako výborná investícia. Záleží to však aj od konkrétnej lokality a možností, ktoré Vám ponúka. Na trhu je obrovské množstvo objektov za skutočne dostupné ceny. Vziať si hypotéku je pre niekoho nemysliteľné, no všetci vieme, že v dnešnej dobe je to už samozrejmosť, ak chceme niečo vlastniť. V týchto časoch nám pred očami rastú rôzne zaujímavé projekty, ktoré sú zamerané na bývanie. Veľmi výhodnou alternatívou sú aj nové byty v Bratislave. Tie iste oceníte v prípade, ak túžite po niečom modernom, vlastnom a útulnom. Pokiaľ sa považujete za experta v programovaní, riadení a manažovaní, neváhajte ani na okamih. Hlavné mesto určite ponúka oveľa viac príležitosti na profesionálny rast a zaručuje určitý štandard, ktorý Vám vidiek alebo menšie mestá na Slovensku nedokážu zaručiť. Vy tak čoskoro nadobudnete pocit stagnácie a ignorancie. Pokiaľ Vám to nie je ľahostajné, jednoznačne zvážte sťahovanie.  

Mesto nikdy nespí

Ak sa sťahujete z vidieka do mesta, musí Vám byť jasné, že tunajší režim je úplne iný. Niekoho to láka, pre iného to môže byť máličko problém. Dôležité je tiež zvážiť hlučnosť, ktorá v danej lokalite prevláda. Aj týmto sa nechajte pri výbere nového bývania viesť.

Napríklad New York – mesto, ktoré nikdy nespí – je jedným z tých, ktoré Vás dokážu udržať na nohách celú noc. Ľudia, ktorí tu prišli za zábavou, obrovské množstvo reštaurácií či podnikov, ktoré sú plné turistov, môžu miestnych niekedy obťažovať. No existujú ľudia, ktorí nedokážu žiť bez každodenného zhonu a „ľúbezného šumu veľkomesta“, či už vo dne alebo v noci. Naša krásna Bratislava nie je až taká necitlivá k milovníkom nočného pokoja, no ak sa chcete zabaviť, aj tu sa Vám ponúka viac možností než na vidieku. Pri hľadaní domáceho hniezdočka nevynechajte www.finep.sk, nechajte sa očariť kombináciou kvality a vynikajúcej ceny, ktorá z Vás urobí šťastného majiteľa vysnívaného bývania v dynamickom hlavnom meste.  

Foto: finep.sk

Čítané: 3847 x