Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Záhradný domček – bližšie k prírode

Datum: 03.12.2014

Za posledných sto rokov sa technický pokrok posunul o poriadny kus vpred. No pod vplyvom všetkých tých senzačných vecí, ktoré nám priniesol, sme akosi pozabudli na to najdôležitejšie, na životné prostredie. Človek totiž k svojmu zdraviu a šťastiu nepotrebuje iba počítač, televíziu či antibiotiká, ale aj priamy sociálny kontakt a pobyt v prírode. Možno už aj Vy máte plné zuby uponáhľaného mestského života, preplnených ciest a celého toho konzumného kolotoča. Patríte k tým, ktorí hasia svoj smäd po prírode občasnými výletmi do hôr? Alebo vlastníte záhradný domček mimo mesta, pri ktorom si dopestujete vlastnú zeleninu a ovocie? Áno, práve tieto malé drevené stavby sú v súčasnosti mimoriadne obľúbené, pretože ponúkajú aspoň chvíľkový azyl pred tým chaotickým svetom mimo nich. Pokiaľ ešte nie ste majiteľom niečoho takéhoto, dovoľujeme si Vám predstaviť našu firmu, ktorá sa svojím sortimentom z kvalitného tatranského profilu uchádza o Vašu priazeň. 

Máte predstavu? Povedzte nám o nej!

U nás sú Vám k dispozícií záhradné chatky v niekoľkých prevedeniach. Nebránime sa však ani individuálnym predstavám svojich klientov a vieme vyrobiť domček na objednávku. Stačí, keď dáte svoju ideu na papier, prekonzultujete s nami všetky detaily a my sa pustíme do práce. Prax ukázala, že poznáme tri typy záhradných domčekov, z ktorých sa dá každý prispôsobiť Vašim potrebám. Či už potrebujete jednoduchú stavbu na uschovanie záhradného náradia, dennú chatka alebo takú, ktorú plánujete využívať i počas dlhšieho dovolenkového obdobia, celé sa to dá prispôsobiť tak, aby ste boli maximálne spokojný. Práve miesto s domčekom môže byť Vaším malým rajom, kde budete sláviť rodinné udalosti alebo sa sem naopak zašijete, keď potrebujete byť osamote či v pokoji pracovať. Po špeciálnej úprave je objekt vhodný aj na dlhší pobyt. Na požiadanie Vám ho zateplíme, nainštalujeme odkvapový systém a rovnako pripravíme aj interiér, aby bol vhodný na prespatie i prípravu jedla.

Celé to s Vami naplánujeme a podáme Vám odborné inštrukcie

Hneď v úvode plánovania si treba ujasniť, kam chcete domček umiestniť, na čo ho budete využívať, ale aj to, či k nemu plánujete dorobiť terasu, altánok alebo záhradný domček pre deti. Uprednostňujete vidiecky štýl alebo by to malo byť niečo modernejšie? V každom prípade je nutné pripraviť kvalitné betónové základy o minimálnej hĺbke 0,8 m. Prekonzultujeme s Vami typ strešnej krytiny, ukotvenie a nadštandardné úpravy pre prípad, že chcete, aby bol domček plne obývateľný v každom ročnom období. I ten najmenší detail môže totiž ovplyvniť životnosť Vašej chatky. Hoci je takáto drevená stavba ekologická a ekonomicky nenáročná, majte na zreteli, že o drevo sa budete musieť starať. Naša spoločnosť Vám podá inštrukcie, ako to robiť a na čo nezabudnúť. Predídete tak nechcenému zavlhnutiu, šíreniu hmyzu a drevokazných húb. Zabúdať netreba ani na vplyv počasia. Tatranský profil je síce obzvlášť odolný, no z času na čas budete musieť obnoviť náter či aplikovať lazúru. Sme ale presvedčení, že tieto nenáročné úlohy bez problémov zvládnete a Vaše úsilie bude stáť za to.

Nenechajte sa úplne vytrhnúť z lona prírody a opäť si ju zamilujte.

Foto: kvalitny-tatranskyprofil.sk

Čítané: 3427 x