Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Aj sedačka si zaslúži pravidelnú údržbu

Datum: 03.03.2015

Gro znečistenia čalúnených sedačiek neleží na povrchu vo fľakoch. ,, To najhoršie znečistenie žiaľ sa nedá ani spozorovať. Nachádza sa vo vnútri, vo výplni pod látkou. Jemné zrniečka prachu sa dostávajú do vnútra sedačky a tam sa hromadia, až sa stávajú vážnym problémom pre alergikov, astmatikov a živnou pôdou pre roztoče a mikroorganizmy. ʺ zdôrazňujú odborníci z hĺbkovo tepovacej firmy na sedačky www.tepovanie.topservis.sk Topservis.

S toho dôvodu, by sme nemali pri pravidelnej údržbe domácnosti zabúdať ani na čalúnenie, pretože po dlhšom období sa z kombinácie prach, pot, špina stáva vážny problém. Na základnú údržbu v rámci domácich možností stačí vysávač so špeciálnou násadkou s kefami navrhnutými na tento typ materiálu, aby vo vnútri čalúnenia zostávalo čo najmenej špiny. Samozrejme na dôkladné očistenie a hĺbkové tepovanie potrebujete profesionálne prístroje, preto sa každopádne oplatí pozvať si aspoň raz ročne firmu so zameraním na hĺbkové čistenie kobercov, koženého a čalúneného nábytku www.upratovanie.topservis.sk , ako je firma Topservis.

Výsledok stojí za to: Sedačke sa nielenže predĺži životnosť, ale zostáva naimpregnovaná, čo následne len uľahčuje ďalšiu údržbu a aj škvrny idú podstatne ľahšie dole. Pretože celá podstata problému s čistením stoličiek, gaučov, taburetiek a behúňov spočíva v tom, že ak sa dlho hĺbkovo netepujú, škvrny sa už aj vôbec nemusia dať odstrániť.

Postup pri tepovaní čalúneného nábytku

Všetko by malo začínať dôkladným vysávaním, nikdy však nie mechanickým čistením, pretože ako náhle sa raz vlákna rozbijú, ľahko sa do nich dostane špina a už vždy budú vyzerať ako zničené. Každý z nás si určite pamätá vyšliapané pásy na kobercoch a miestach, kde sa kladú nohy. Po vysávaní sa dostávajú na radu škvrny.

V tejto chvíli sa podľa charakteru znečistenia materiálu môže zvoliť mokrá alebo suchá cesta. ,,Cesta na mokro , sa dá charakterizovať ako nastreľovanie roztoku vody a tepovacieho prostriedku na sedačku a jeho následným vysávaním pod tlakom. Proces suchého tepovania prebieha za pomoci aktívnej peny. Táto sa s tepovacou hubkou nanáša na koberec a nechá sa zaschnúť, potom sa len povysáva, ʺ rozoberá firma na hĺbkové čistenie kožených sedačiek www.topservis.sk Topservis.

Celý proces čistenia je vždy lepšie nechať na pleciach odborníkoch, ktorí majú dostatočné skúsenosti a sledujú najnovšie trendy v oblasti upratovania, pretože každý čalúnený či kožený nábytok si zaslúži špeciálny prístup. Niektoré behúne sa môžu napríklad zvlniť, zraziť sa, alebo sa nepravidelne predĺžia. Ďalším dôležitým faktorom je tiež impregnácia. Ak je na Vašej sedačke nanesená impregnácia, postupovať by sa malo suchou cestou, pretože môžete o ňu prísť. Ak chcete prísť na to, či máte naimpregnovanú sedačku, jednoducho stačí na sedačku naniesť kvapku čistej vody a v prípade, že sa zle vsakuje, sedačku máte naimpregnovanú.

Čítané: 3897 x