Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Drevodom na kľúč stavebnou firmou.

Datum: 16.06.2015

Drevodom je alternatíva ku klasikcému murovanému domu. Má mnoho výhod, ktoré nie všetci poznajú. Stavebná firma sa snaží presvedčiť o týchto benefitoch. Nie je to len energetická úsporná stavba. Poskytuje omnoho viac. Tu je pár informácií, ktoré by vám mohli pomôcť pri zorientovaní sa, ak budete mať zájem o tento typ stavby.

Výhody drevodomov:

1.Viac vnútorného priestoru, menej zastavanej plochy

Pri rovnakej zastavanej ploche sa vnútorná plocha obytných miestností a komunikačných plôch zväčší o 14% – v praxi je to o jednu miestnosť vášho domu naviac. V drevodome sa nenachádzajú prakticky žiadne hluché komunikačné plochy (chodby), ktoré pri realizácii platíte, ako plochy izieb, ale s otáznym využitím.

2.Modulový návrh umožňuje s minimálnymi zásahmi meniť dispozíciu interiéru

Drevodomy na kľuč je pripravený rásť. Modulový návrh dispozície umožňuje s minimálnymi zásahmi meniť dispozíciu interiéru, v prípade keď si to vyžadujú okolnosti, potreby členov rodiny. Dajú sa pričleniť priľahlé exteriérové plochy do interiéru a zväčšiť úžitkovú plochu drevodomu.

3. Schopnosť akumulovať teplo

Skladba obvodových konštrukcii drevodomu zabraňuje doteraz neriešiteľný problém montovaných drevodomov – schopnosť akumulovať teplo v objekte. Pri cenovo priaznivom stave a pri najnovších poznatkoch z danej oblasti, domy ponúkajú to najkvalitnejšie, čo súčastný trh so stavebnými materiálmi a technológiami ponúka.

Drevodom „nevychladne„ v krátkom čase, tak,ako iné drevodomy. Fázové posunutie teplotného kmitu (vychladnutie, prehriatie interiéru domu ) Ψ = 12 hodín. Táto hodnota Ψ zaručuje vysokú tepelnú stabilitu interiéru drevodomu počas celého roku.

4. Zaradený do energetickej kategórie A

Rastúci drevodom je podľa teplotechnického výpočtu zaradený do kategórie A. Ročné prevádzkové náklady z energetickej stránky objektu sú porovnateľné s nákladmi na byt v bytovom dome. Dom je trikrát úspornejší, ako štandardný dom.

5. Vo vyhotovení na kľúč

Drevodom je stavba výhradne vo vyhotovení na kľúč. Pri nižších stupňoch vyhotovenia (hrubá stavba, holodom) nie je možné garantovať stavebou firmou vyššie uvedené vlastnosti drevodomu. Technológia suchej montáže eliminuje vplyvy počasia pri realizácii domu, čím sa výrazne skracuje doba realizácie. Jediný mokrý proces pri výstavbe je na jej začiatku pri realizácii železobetónovej základovej dosky.

Čítané: 3589 x