Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Ako vybrať koženú sedačku?

Datum: 03.08.2015

V obývacích izbách nachádzajú svoje miesto stále častejšie kožené sedacie súpravy. Sú ideálnym riešením do domáceho prostredia aj kancelárskych priestorov. Nespornou výhodou týchto sedačiek je materiál, pretože kvalitná koža je pre ľudské telo príjemná na dotyk. Kvalitná kožená sedačka sa pýši atraktívnym dizajnom, dlhou životnosťou a tvarovou stálosťou. Ak vyberiete sedačku starostlivo, stane sa dominantou miestnosti.
Dôležitým parametrom pri výbere sedacej súpravy je materiál. Výroba sedačiek by mala predovšetkým zohľadniť všetky požiadavky zákazníka, tak na kvalitu koženého poťahu ako aj šitia či čalúnenia. A samozrejme netreba zabúdať na dizajn.

Kvalita kože

Kvalita koženej sedacej súpravy je rozoznateľná na prvý pohľad. Ak je sedačka pokrytá prvotriednou kožou (z hovädzieho dobytka), ponúkne všetky vyššie uvedené vlastnosti. Najkvalitnejší vrchný diel kože, ktorý sa získava rozrezaním surovej kože, by sa mal používať na celú viditeľnú plochu sedačky. Menej kvalitné časti kože by mali byť v miestach, ktoré nie sú viditeľné.
Kožené sedačky sa líšia aj sfarbením a kvalitou kože. Atraktívne sú modely, ktorých koža je zafarbená klasickým namáčaním (tzv. anilínová úprava kože). No k dostaniu sú aj rôzne farebné prevedenia.

Kde kúpiť koženú sedačku?


Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Sedačky Banská Štiavnica s tradíciou už od roku 1995. Tím pracovníkov tvoria odborníci, ktorí absolvovali školenie v talianskych a anglických výrobných podnikoch. Spoločnosť využíva k svojej práci najmodernejšie CNC frézy a šijacie stroje s talianskym, anglickým a francúzskym know-how. Spolupracuje s mnohými svetovými dizajnérmi, a preto vzhľad sedačiek uspokojí aj najnáročnejšiu klientelu.
Táto firma pristupuje ku svojim klientom individuálne, a preto si môžete vybrať podľa vlastných predstáv a požiadaviek farbu, tvar, veľkosť, materiál a pod. Pokiaľ chcete siahnuť po koženej variante, prídete si na svoje, či už preferujete minimalizmus či robustnosť.

Čítané: 5958 x