Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Interiérové trendy pre rok 2017

Datum: 10.08.2016

Ak už máte dosť mramoru a medených bytových doplnkov, budúci rok si možno prídete na svoje. Hoci sa môže zdať, že rok 2017 je ešte ďaleko, dizajnéri nezaháľajú. Pripraviť sa môžeme na veľkú rošádu interiérových trendov. Používanie moderných technológií a sociálnych médií zminimalizovali rozdiely v chápaní globálnych smerov. Budeme teda svedkami medzinárodných štýlov a prekrývania kultúr. Pokiaľ plánujete rekonštrukciu, stavbu domu alebo len chcete vedieť, čo bude v kurze,  aké moderné záclony do obývačky vybrať a akou farbou natrieť steny, čítajte ďalej.

Korok

V prípade, že sledujete aktuálne zmeny v bytovom dizajne, možno ste zachytili, že svoj veľký návrat bude budúci rok zažívať práve korok. Nejde iba o štýlový materiál, ktorý evokuje v priestore teplo. Je tiež ideálny pre absorbovanie hluku v čoraz väčších a najmä „otvorených“ domovoch. Korok môže byť použitý ako podklad pre stolík, pričom vrchná tabuľa môže byť kamenná. Ideálna je aj pevná korková stolička. A čo takto obložiť korkom celú stenu v domácej kancelárii? Okrem mimoriadne zvodného dizajnu je aj praktická. Prišpendlíkujete na ňu poznámky vždy, keď to budete potrebovať a to bez väčšej škody.

Tmavozelená farba

Tento odtieň dá definitívnu bodku za námorníckou modrou a polnočným blues. Určite ho voľte, ak plánujte maľovanie. Malo by ísť o svetlejšiu miestnosť, do ktorej dopadá dostatok slnečného svetla, aby nebol priestor príliš tmavý. Výberom správneho odtieňu dosiahnete škandalóznu dokonalosť, ktorá otvára nové možnosti pre experimentovanie s kožou, kožušinou či prírodným ľanom. Produkty z tohto materiálu umiestnite na kreslo alebo si obstarajte kožušinové vankúšiky. Ako doplnky do domácnosti s tmavozelenými stenami sa odporúčajú mosadzné lampy.

Terakota

Tento druh keramiky je známy už od praveku a dizajnéri sa k nemu s obľubou vracajú. Je to v podstate pálená pórovitá hlina tehlovej, hnedej alebo hnedožltej farby. V roku 2017 sa však upustí od týchto teplých tónov a do popredia sa majú dostať populárne chladné či úplne biele odtiene. Terakotové dlaždice budú mať tiež prirodzenú matnú povrchovú úpravu a môžu byť použité napríklad na stene v kúpeľni alebo ako obklad krbov. Aj napriek studeným odtieňom sa očakáva, že prinesú do domácnosti teplo.

Priestor na únik

Nevysvetlite si to zle, nemáme na mysli únikové východy. Ide skôr o to, že domy s tajomnými zákutiami a priestorom vyhradeným napríklad na čítanie sa stávajú čoraz populárnejšie. Ľudia sa tým snažia reagovať na technologický pokrok, ktorý sa vkráda do všetkých oblastí nášho života. Keďže sa denne veľa stresujeme a sme vyťažení, potrebujeme sa z času na čas niekam ukryť pred všetkým tým zhonom. A to bez počítača, smartfónu alebo tabletu. Ak neviete bez nich existovať, útočisko pokoja a pohody môže tvoriť aj kútik, kde bez rušenia skontrolujete novinky na Facebooku, prípadne presuniete na Instagram aktuálne fotografie. Na takomto mieste by ale nemali chýbať napríklad rozkladacie pohovky, prútené kreslá, vlnené koberce či podlahové vankúše.

Čalúnené čelá postelí

Aj lôžko v spálni by sa malo budúci rok dramaticky zmeniť. Dominantné drevené trámy nahradí čalúnené čelo. Dosiaľ bolo vidieť podobný trend iba v luxusných izbách, prípadne na posteliach celebrít, ale v roku 2017 sa dostane aj do našich domovov. Či už sa rozhodnete pre klasický model v neutrálnej farbe s gombíkmi, pre plyš či pre zamat, garantujeme Vám, že miestnosti to dodá dosiaľ nevídaný lesk.

Záclony

Chcete prekonať rutinu a nejako zažiariť, no netúžite po veľkých zásahoch do už stabilnej domácnosti? Vyriešiť to môžete napríklad ombré záclonami. V prípade, že máte vzťah k háčkovaniu alebo vyšívaniu, tak si nejaké pekné záclony vyrobte vlastnoručne a pripevnite ich na okno tak, aby tam držali napevno. Vzory budú prepúšťať svetlo a obývacej izbe to dodá zvláštne kúzlo. Opäť sa vracajú do módy závesy (napr. korálový odtieň, geometrické a vzorované tvary), no i vrúbkované drapérie. V kurze bude tiež jemná limetková a punčová farba v kombinácii s bielou. Za horúci trend môžeme pokladať vrstvenie odtieňov. V ponuke budú úzke pásiky záclon rôznych farieb, ktoré môžete nakombinovať podľa vlastnej chuti.

 

Veríme, že sa nám podarilo inšpirovať Vás. Zároveň prajeme veľa krásnych chvíľ strávených s rodinou, pretože nech je domácnosť zariadená akokoľvek, dôležité je, ako sa v nej cítite. 

Autorské právo: alexandrmoroz / 123RF Reklamní fotografie

Čítané: 4204 x