Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Na čo nezabudnúť pri výbere sedačky

Datum: 30.10.2016

Keďže sedačka je prvkom, ktorý vaše obydlie bude zdobiť dlhodobo, je veľmi dôležité zobrať do úvahy čo najviac aspektov, ktoré sa jej ďalšieho života majú týkať.

Výber materiálu a farieb z dlhodobého hľadiska


Aj keď sa vám dnes ten ktorý materiál či farba veľmi páči, neznamená to, že sa vám bude rovnako páčiť aj o rok. Interiér obývacej miestnosti je dynamický a z času na čas máte určite chuť zmeniť jeho celkový dojem. Preto uvažujte pri výbere farieb a materiálov dlhodobo a nechajte si poradiť odborníkmi. Radšej ako jasne červenú sedačku, skúste zvoliť neutrálny odtieň napríklad šedej farby, ktorý si dozdobíte červenými vankúšmi a inými dekoračnými prvkami. Ľahšie tak do budúcna vašu sedačku prispôsobíte zmenám miestnosti bez toho, aby ste museli kupovať novú. 

Pre koľko ľudí má byť určená a kam

Budete si sedačku užívať len s vašou polovičkou? Budú po nej skákať aj vaše deti? Budete na ňu usádzať návštevu? Neváhajte sa poradiť s odborníkmi aj ohľadom tohto aspektu a optimalizujte pri vašom výbere sedačky pomer ceny a „výkonu“. Neplaťte zbytočne za niečo, čo sa vám nehodí. To môže byť aj sedačka, ktorá zbytočne zaberá neprimerane veľký priestor izby, v ktorej je situovaná. Či je vhodné zvoliť sedačku v tvare U alebo L, prípadne rovnú, určite viete dostatočne dobre, ale po odbornom názore predsa len možno zmeníte názor.

Účel a vnútorný materiál

Určite nezabudnite myslieť aj na to, či sedačku využijete len počas dňa alebo budete potrebovať jej širšie využitie počas nocí. Ak si raz kúpite sedačku bez úložného priestoru, sedačku, ktorá sa nedá rozkladať, tak to už nezmeníte. Preto zvážte aj tieto možnosti. Pri častejšom používaní sa odrazí kvalita sedačky aj tam, kde nevidíte. Preto aj tu odborné oko padne vhod. Časti, ktoré posteľ rozkladajú, otvárajú a sú viac namáhané by mali byť vytvorené z kvalitných materiálov ako je napríklad poctivá oceľ. 

Čítané: 3460 x