Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Nepoľujte na hmyz. Kvalitná sieťka na okná to vyrieši za vás

Datum: 11.04.2017

Počas príjemných teplejších dní priam túžite vpustiť do vnútra čerstvý vzduch a dobre vyvetrať. Alebo počas leta vám dobre padne mať fajn vánok v izbe aj počas spánku a nebáť sa pritom štípancov od komárov, ktoré sa k vám zatúlajú. Sieťky na okná ponúkajú bezpečnú ochranu od dotieravého hmyzu a pritom nenarušia estetickú funkciu vašich okien. Prirodzene, veľa závisí aj od materiálu, z ktorého sú vyrobené. Kvalitné okná, aj s potrebným príslušenstvom, sú totiž vo vašom byte či dome, prakticky tie najdôležitejšie pre vaše príjemné bývanie. 

Sieťka na to správne okno

Obľúbenými v posledných rokoch sú najmä kvalitné plastové okná, ktoré vám vďaka moderným materiálom vedia poskytnúť vysoký štandard bývania, izolujú teplo, vlhkosť i zvuk. Jedným slovom, sú ľahko udržiavateľné, stopercentne recyklovateľné, môžete ich používať bez problémov dlhé roky.  Na výber máte široké variability rôznych typov, keďže plastové okná sú jednou z najobľúbenejšou komodít. V ich prospech rozhoduje dobrý pomer medzi cenou, úžitkovými vlastnosťami a životnosťou. Môžete ich osadiť rôznymi typmi sklených výplní, napríklad aj špeciálnymi protislnečnými, zvukovoizolačnými, nerozbitnými i s tepelnou ochranou. Prirodzene, zohnať dobrú sieťku na okná, ktorá na nich bude pasovať, bude hračka, ak si necháte dobre poradiť.

Ochrana priamo vám na mieru

Všetko závisí od vašich potrieb i vkusu, ktorý preferujete. Na začiatok stačí len zohľadniť farbu rámu sieťky, a to ideálne tak, aby zapadla do koncepcie okna aj do vášho interiéru. Treba sa poradiť u predajcov, ktorí vám sieťku na okná vedia navrhnúť dokonca priamo na mieru a v takom farebnom prevedení, ako je hoci vaše plastové okno či parapetná doska. Kľudne si takto nechajte „zasieťkovať“ všetky okná v byte, nakoľko nejde o finančne nákladnú investíciu, ktorá sa vám navyše viacnásobne vráti v podobe príjemného bývania.

 

Na trhu nájdete viacero sieťok proti hmyzu, či už pevné, posuvné, rolovacie okenné, luxusné plisé sieťky, prípadne aj na dvere krídlové či posuvné. O čo vlastne ide? Napríklad pevná sieťka na okno je pevne uchytená o rám okna pomocou otočných háčikov, podľa potreby ju môžete jednoducho vybrať. Rolovaciu sieťku využijete tam, kde požadujete istú dostupnosť a môžete ju navinúť do boxu, keď ich práve nepotrebujete. Posuvné sieťky sa používajú hlavne pre rozmerovo väčšie typy balkónových okien či dverí. No a luxusné plisované obsahujú veľmi pevné vlákna, chrániace vás pred hmyzom a odolávajúce slnečnému žiareniu, čiže plnia aj funkciu tienenia.

Sieťovina prakticky bez starostí

Sieťky na okná sa spravidla upevňujú priamo na rám okna zaklápacími tvarovanými zámkami bez potreby montovať na rám ďalšie úchytky. Ak si na to netrúfate sami, skúste zavolať odborníka, ktorý vám ich namontuje hoci aj do celého bytu. Sieťovina býva  vyrobená z sklolaminátového či skleného vlákna potiahnutého plastom, ktorý nepodlieha korózii a dobre znáša teplotné rozdiely. Potrebuje niečo špeciálne, keďže ste napríklad alergik? Existujú aj sieťky s proti peľovou ochranou, ktorá je pre vás priam stvorená.

 

Prípadne, ak máte doma nejakého zvieracieho miláčika a často sa pohybuje po okenných parapetách, stavte na zosilnenú sieťovinu, ktorá mu poskytne potrebnú ochranu. Poškodila sa vám sieťka na okná a potrebujete k nej náhradný diel? Nie je to žiadny problém,  môžete ju celkom bez problémov vymeniť za novú a funkčnejšiu. Prirodzene, z času na čas potrebuje umyť a vyčistiť nielen okno či okenný rám, ale aj sieťka na okná. Na čistenie sieťoviny môžete použiť vysávač a rám utrieť vlhkou handričkou. Výhľad a pohodu si môžete potom užívať bez zbytočných obáv aj pri otvorených oknách, a to po celý rok. 

Čítané: 3395 x