Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Rekonštrukcia krbu? Je najvyšší čas!

Datum: 21.11.2017

Aj vy rozmýšľate nad tým, že by sa zišlo konečne zrekonštruovať váš starý krb? Nová krbová vložka, nové krbové kachle spravia obrovský rozdiel.

Zima pomaly prichádza a prakticky všetci sme už začali kúriť. Tí z nás, ktorí akosi pozabudli skontrolovať stav svojej kúriacej sústavy, možno zostali nemilo prekvapení, v akom stave sa momentálne nachádza. Pokiaľ zistíte, že sa vám pokazil radiátor, jednoducho si zoženiete nový. Radiátory sú však schopné slúžiť desiatky rokov bez akéhokoľvek väčšieho zásahu, prípadne rekonštrukcie. Potom sú tu takí z nás, ktorý si vybrali ako kúriace teleso krby. To, že krby sú skutočne romantickým spôsobom kúrenia pocítil asi každý z nás, keď sa niekedy ocitol niekde na chate, kde sa kúrilo krbom. Alebo pokiaľ krbom kúrite sami doma. Krbová vložka, bohužiaľ, nevydrží naveky. Rovnako ako ostatné časti krbu. Obrovské tepelné namáhanie, ktorému sú krby vystavené, sadze a dym z krbu spôsobia, že jedného dňa budete musieť pristúpiť k rekonštrukcii.

Nové krbové kachle?

Jednoducho sa môže stať, že vaše staré krbové kachle už nie sú to, čo bývali. Stratili veľkú časť svojho výkonu a výhrevnosti alebo sú už tak opotrebované používaním, že ich ďalšie použitie môže byť nebezpečné. V tom prípade budete potrebovať nové krbové kachle. Ak vaša krbová vložka vyzerá ako keby na tomto svete slúžila už niekoľko storočí, mali by ste taktiež pouvažovať o zmene. Treba si uvedomiť, že krby môžu byť nebezpečným spôsobom kúrenia, pokiaľ nie sú dostatočne zabezpečené. Staré krby už nemusia spĺňať bezpečnostné kritériá a vy si to ani neuvedomíte, čo môže skončiť skutočne zle. Nová krbová vložka, prípadne úplne nové krbové kachle zabezpečia, že kúriť budete vždy bezpečne a efektívne. Kde sa však taká nová krbová vložka dá zohnať? Napríklad na stránke spoločnosti ZOP. Vyberte si nové krbové kachle alebo krbovú vložku aj vy a pocíťte ten rozdiel!

Čítané: 3472 x