Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Vianočná výzdoba neznamená len ozdobený stromček - vdýchnite aj vášmu nábytku tú správnu atmosféru

Datum: 17.12.2019

Vianočné reklamy a výzdoba v obchodoch na nás číhajú už snáď od októbra. Teraz však konečne nadišiel čas vyzdobiť si aj tie svoje domácnosti. 

Vianočný stromček je síce základ, no bez inej vianočnej výzdoby by boli Vianoce len spolovice tak krásne. Ako vdýchnuť vianočnú atmosféru napríklad aj obyčajnému kusu nábytku?

Vence na dvere, ale aj na stolík

Trendom súčasnosti je nechať vyniknúť prírodu, nie gýč, a tak neozdobené vence naberajú na čoraz väčšej popularite. To, že nebývate v lese ešte neznamená, že si kus prírody nemôžete vniesť aj do paneláku. Siahnite po výzdobe z borovice, z ktorej vetvičiek vytvoríte vence alebo girlandy. Je už na vás, či sa rozhodnete zachovať trend minimalizmu alebo na vyrobený venček pripevníte aj iné dekorácie.

Tip: Ak chcete mať veniec ešte “prírodnejší”, nebojte sa na neho aplikovať napríklad sušené pomaranče alebo maličké šišky.

Takýto veniec môžete pokojne umiestniť na vonkajšie dvere, ale aj do interiéru. Pokiaľ vlastníte konferenčný alebo jedálenský stôl z masívu, prírodné drevo borovicový veniec perfektne podčiarkne. Okrem toho vám táto dekorácia priestory úžasne prevonia, čím máte o atmosféru postarané.

Váza s ihličím

Vysoká štíhla váza naplnená vetvičkami rôznych ihličnanov, prípadne inými vždyzelenými rastlinami, vyzerá skutočne pôsobivo a rozveselí aj ten najnudnejší kút vášho bytu. Umiestniť ju však môžete naozaj kamkoľvek. Perfektne vynikne aj v rohových častiach schodiska alebo pri vchodových dverách. 

Na schodisko však okrem vázy s ihličím môžete pripevniť aj girlandu z vetvičiek zavesenú na zábradlí. Vyhnite sa tomu, aby takáto girlanda vyzerala príliš strojene, pretože sa môže ľahko stať, že bude pripomínať umelé gýče z obchodu. Nedokonalosti v tomto prípade pôsobia ešte prírodnejšie.

Vyzdobte okná

Niekedy pohľad na bytové domy pôsobí naozaj komicky. Z každého okna bliká iné svetielko a vy začínate premýšľať, či idú Vianoce alebo ste sa zázrakom ocitli na Tomorrowlande. Na to, aby váš byt dýchal tou správnou atmosférou, nemusíte napchať svetielko do každého rohu. Verte nám, okná sa zaobídu aj bez nich.

Namiesto toho si radšej skúste zohnať staré háčkované obrusy pod vázu, naškrobte ich a zaveste do okna ako snehové vločky. A pokiaľ chcete zabaviť aj vaše ratolesti, tie vám výrobou vločiek z kancelárskeho papiera môžu vytvoriť rovnakú parádu.

Doma vyrobený lampášik

Čo už by len mohlo priniesť viac vianočnej atmosféry, ako plamienok horiacej sviečky? Vedeli ste však, že takýto lampášik si môžete vyrobiť aj sami doma? Stačí vám na to obyčajný zaváraninový pohár a opäť kancelársky papier. Práve z neho si môžete vystrihnúť obľúbené vianočné motívy, napríklad anjelov, zvončeky alebo vločky, ktoré neskôr nalepíte na pohár. Potom už len stačí zapáliť čajovú sviečku, vložiť ju dovnútra a kochať sa obrazcami, ktoré pri stlmenom svetle dokáže tento lampášik vyčarovať. Ten môžete umiestniť skutočne kamkoľvek - na poličku, stolík, jedálenský stôl a v prípade väčšieho pohára aj na zem.

Čítané: 3920 x