Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Antialergické vankúše a paplóny – aké sú ich benefity?

Datum: 07.04.2020

Vedeli ste o tom, že viac ako 10% populácie trpí alergiou na roztoče? Tieto mikroorganizmy žijúce vo vankúšoch, matracoch i prikrývkach prežívajú najmä vo vlhkom prostredí. Normálny matrac môže v závislosti od veku obsahovať od jedného do desať miliónov roztočov. 

Medzi typické príznaky alergie na roztoče patrí výtok z nosa, svrbenie, kýchanie a slzenie očí, avšak alergické reakcie sú rôzne a môžu sa postupom času stupňovať.

Pravdepodobne mám alergiu na roztoče, čo mám robiť?

Nebojte sa, existuje pomerne ľahké riešenie, vďaka ktorému sa zbavíte alergie aj vy. Najlepším spôsobom ako sa zbaviť alergie, resp. sa vyhnúť príznakom alergie je použitie špeciálne navrhnutých poťahov. Najúčinnejšie poťahy sú vyrobené z pevne tkaného syntetického materiálu, ktorý je antialergický, poskytuje ľahkosť i dokonalú priľnavosť k telu. Okrem toho sú antialergické vankúše i kvalitné materasso paplóny nadýchané a poskytujú vysokú životnosť, čo je ďalší z dôvodov, prečo sa oplatí do tohto typu vankúšov i paplónov investovať.

Latex a jeho bezkonkurenčné prednosti

Hypoalergénne vankúše sú zväčša vyrobené z latexu a sú mimoriadne odolné. Latex je prirodzene antimikrobiálny a pôsobí ako prírodný odpudzovač mikroorganizmov, čo znamená, že „odháňa“ roztoče v posteli. Latex je prirodzene priedušný, čo eliminuje nadmernú vlhkosť a bráni rastu baktérií, ktoré môžu spôsobovať nepríjemné alergie. Existujú rôzne druhy mikróbov, ktoré si človek ani len nepripúšťa, no skutočne žijú s nami. Tieto mikróby, ktoré sa bežne vyskytujú vo vankúšoch, môžu spôsobiť dočasné a chronické ochorenia, a preto je dôležité, aby ľudia, ktorí nemajú hypoalergénne vankúše, vankúše vymieňali za nové, a to v pravidelných intervaloch. Tak čo poviete, aj vy radšej siahnete po antialergických vankúšoch a prikrývkach, vďaka ktorým budete spať ako v „bavlnke“?

Čítané: 2787 x