Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Matrace pre zdravý spánok: Siahnite po penových alebo latexových

Datum: 20.11.2020

Hovorí sa, že človek strávi spánkom v priemere až 30 % svojho života. Aj napriek tomu, že ho mnohí podceňujú, pre ľudský organizmus je veľmi dôležitý.

Spánok poskytuje oddych, regeneráciu a relax. Na to, aby ste si ho však mohli užiť, je potrebné siahnuť po správnom matraci.

Kvalitný matrac robí zázraky

Pohodlný matrac, na ktorom sa dobre leží, umožní pokojný a hlboký spánok. Pri výbere je však dôležité sledovať aj iné parametre, nielen pohodlnosť. Dôležitý je samotný materiál, tvrdosť a vlastnosti.

K veľmi obľúbeným sa radia latexové matrace alebo matrace s pur penou.

Latexové matrace

Ak hľadáte vysokú kvalitu, skvelou voľbou sú latexové matrace. Ich základom je latex, pena, ktorá sa vyrába z kaučuku. Výhodou tejto peny sú najmä skvelé vlastnosti ako pružnosť a elasticita. Na matraci sa tak dobre spí. Vie sa prispôsobiť presne vášmu telu.

To však, samozrejme, nie je všetko. Latex je prírodný materiál, vďaka čomu je hypoalergénny. Vhodný je tak aj pre alergikov alebo ľudí s citlivou pokožkou. Staviť naň môžu aj všetky vekové generácie.

Na to, aby sa vám na matraci dobre spalo, potrebujete aj dobrý rošt. Latexové matrace si najlepšie rozumejú s lamelovým roštom.

Matrace PUR pena

Pri nakupovaní matracov sa stretnete s viacerými typmi. Veľmi obľúbenými sú matrace PUR pena. V porovnaní s latexovými sú lacnejšie. Spí sa na nich však veľmi dobre. Vedia sa taktiež prispôsobiť človeku a kopírovať jeho postavu. Pri skúšaní sa vám môžu zdať tuhšie, no po čase používania zmäknú.

Kvalitná PUR pena je vhodná ako pre menšie deti, tak aj pre dospelého človeka. Pri výbere je nutné sledovať hustotu. Tú by ste si mali vyberať na základe vašej hmotnosti. Vo všeobecnosti však platí, že hustota by nemala byť nižšia ako 25 kg/m³.

PUR pena je hypoalergénna a ortopedická. Vhodná je taktiež pre všetky vekové kategórie. Plus, tento typ matracov má nízku hmotnosť. Veľmi jednoducho sa presúva z miesta na miesto.

Čítané: 3188 x