Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

5 otázok a odpovedí o LED svietení

Datum: 25.02.2022

Po návšteve obchodu s osvetlením budete už naveky presvedčení, že LED technológie sú nielen výhodné, ale tiež efektívne.

5 otázok a odpovedí o LED svietení

Väčšina moderných domácností nahradila klasické žiarovky za LED alebo staré svietidlá za tie, ktoré sú kompatibilné s LED technológiami. Nedáte dopustiť na luster od babičky? Vo väčšine svietidiel máte staré žiarovky? Pokúsime sa vám presvedčiť o výhodách LED svietenia prostredníctvom 5 najčastejších otázok a odpovedí o LED svietení.

LED žiarovky sú drahé. Ako dlho vydržia?

Možno patríte do skupiny ľudí, ktorí odmietajú prejsť na LED svietenie z dôvodu vyššej ceny LED žiaroviek. Poznáte to známe porekadlo, ktoré vraví, že nie ste tak bohatí, aby ste kupovali lacné veci? Pri kúpe LED žiarovky platí na sto percent, pretože klasická 100 W žiarovka má životnosť približne 2000 hodín. Úsporné žiarovky sú na tom o niečo lepšie, vydržia vám svietiť 3000 hodín, ale ani zďaleka nemajú na LED žiarovky svietiace plnou silou až 50 tisíc hodín.

Ak vymením svietenie za LED, kedy sa mi vráti investícia?

Rozhodli ste sa totálne prekopať svietenie vo vašej domácnosti a kúpiť LED žiarovky alebo LED svietidlo? Gratulujeme za toto rozhodnutie. Iste vás bude zaujímať, kedy sa vám investícia do výmeny vráti. LED svietidlá vám vydržia prakticky naveky, ak sa o ne budete dobre starať. LED žiarovky vám budú svietiť roky. Takže investícia sa vám vráti v priebehu jedného roka a úspora na energiách bude znateľná od prvej faktúry.

Môžem použiť LED svietenie v detskej izbe?

Nielenže môžete, ale musíte. Klasické žiarovky napríklad v stolnej lampe sú pre malé deti nebezpečné. Po ich puknutí hrozí poranenie a obsahujú tiež ortuť, ktorá je toxická. Navyše po pár minútach svietenia sú extrémne horúce. LED žiarovky sú zdravotné nezávadné, takmer nerozbitné a neprodukujú teplo.

Je LED žiarovka efektívnym spôsobom svietenia?

LED žiarovky svietia rovnako výkonne ako klasické. Majú obrovskú výhodu v tom, že ich intenzita svietenia je maximálna ihneď po zapnutí svetla, čo sa nedá povedať o klasickej žiarovke, ktorá sa naplno rozsvieti až po nejakom čase. Preto sú LED svietidlá vhodné aj do miestností, kde vyžadujete rýchle osvetlenie.

Nahradia LED svietidlá všetky druhy klasického osvetlenia?

LED svietidlá sa vyrábajú vo všetkých variantoch od hlavných svietidiel až po doplnkové či dekoratívne svietenie. Kliknite na stránky internetového obchodu ledprodukt a sami sa presvedčte o veľkej variabilite tohto typu osvetlenia. Vybrať si môžete zo stropných svietidiel, podhľadového osvetlenia, LED panely alebo LED pásiky.

 

 

Čítané: 2855 x