Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Čistenie fasád – ideálne riešenie pre rodinné domy

Datum: 05.05.2022

Čistenie fasád je proces, ktorého hlavnou úlohou je prinavrátiť fasáde jej pôvodný vzhľad. Po rokoch môže byť fasáda znečistená bežnými nečistotami, ako sú prach, smog, sadze z komína či vtáčí trus, ale môžu sa vyskytnúť aj závažnejšie problémy, napríklad napadnutie riasami a plesňami.

Čistenie fasád

V takomto prípade už nejde iba o estetiku, ale aj o zdravie, keďže plesne môžu byť príčinou vzniku rôznych alergií, imunitných problémov či dokonca astmy. Nech je však znečistenie akékoľvek, pokiaľ nie je fasáda poškodená, profesionálne čistenie fasád si s tým poradí.

Znečistená fasáda na rodinnom dome

Ak ste v minulosti stavali či rekonštruovali rodinný dom, určite viete, že nová fasáda nie je lacná záležitosť. A ak je už po niekoľkých rokoch špinavá na nepoznanie, určite to potrápi nejedného majiteľa rodinného domu.

Nový fasádny náter je drahým a krátkodobým riešením

Veľa majiteľov ešte nepozná profesionálne čistenie fasád domov, a tak sa často stáva, že investujú peniaze do premaľovania fasády. Nová fasádna farba je však nielen veľmi nákladná, ale problém so znečistením nevyrieši, iba ho na chvíľku prekryje. Ak sa totiž v póroch fasády nachádzajú zárodky rias alebo plesní, ďalej môžu mať negatívny vplyv na vaše zdravie a po krátkom čase môžu opäť prerásť na povrch fasády. No aj v prípade, že fasáda nie je napadnutá týmito mikroorganizmami, bez akejkoľvek ochrany sa problém so znečistením znova skôr či neskôr zopakuje.

Svojpomocné čistenie fasády môže vašu fasádu nenávratne poškodiť

Plánujete sa pustiť do čistenia fasády svojpomocne? Hoci na trhu je dnes veľa voľnopredajných prostriedkov na čistenie fasád a vysokotlakový čistič (wapka) sa dá tiež jednoducho zohnať, svojpomocné čistenie vás môže v konečnom dôsledku vyjsť veľmi draho. Nesprávne vybraný prípravok na čistenie fasády či nesprávny tlak použitý pri čistení v tom lepšom prípade nemusia mať žiaden efekt, v tom horšom prípade môžete svoju fasádu nenávratne poškodiť. Stratíte tak nielen svoj čas a energiu, ale ak bude nakoniec potrebná rekonštrukcia fasády, môžete prísť aj o veľa peňazí.

Riešením je profesionálne čistenie fasád domov

Na druhej strane, profesionálne čistenie fasád domov je až o 70% lacnejšie než nový náter a môžete sa pri ňom spoľahnúť, že fasáda bude vyčistená naozaj do hĺbky. A ak si na čistenie fasády nájdete naozaj kvalitnú firmu, po vyčistení by vám mali na fasádu aplikovať aj ochrannú vrstvu, ktorá fasádu ochráni pred ďalším znečistením aspoň na 5 rokov.

Tip na záver

Plánujete predaj svojho rodinného domu? Profesionálne čistenie fasád sa vám môže veľmi vyplatiť. Čistá fasáda totiž dokáže zvýšiť hodnotu vášho domuprilákať viac záujemcov, čím sa výrazne skráti doba predaja.

Čítané: 3166 x