Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Splňte si sen o domácom kúpalisku

Datum: 22.02.2011

Exteriérový bazén bol dlhé roky v našich zemepisných šírkach synonymum luxusu a nadštandardného životného štýlu. V priebehu rokov sa však situácia zmenila a to hneď z niekoľkých dôvodov.

Výhody rodinného bazénu sú nesporné. Ako už aj z názvu vyplýva, sú určené predovšetkým pre rodinu. A práve do kvality života svojich najbližších, sme podľa viacerých štatistík  ochotní investovať najviac. Zdravý pohyb detí a možnosť aktívneho rodinného oddych sú azda najvýznamnejšie faktory , na základe ktorých sa majitelia rodinných domov rozhodujú pre kúpu bazéna. V poslednom čase sa k týmto základným výhodám pridali aj ďalšie, nemenej významné.

Vrtošivé počasie

V priebehu minulých  rokov sme boli svedkami extrémnych prejavom počasia. Teplotné výkyvy, hojnosť zrážok, krátke a tropické letá, tuhé zimy... To je realita, ktorá nás podľa meteorologičky Miriam Jarošovej čaká aj v roku 2011. Zmeny klímy spôsobené vplyvom globálneho otepľovania vplývajú okrem prírody aj na zdravie človeka. Extrémne letá sú charakteristické svojim krátkym trvaním a vysokými teplotami. Záhradný bazén so zastrešením je preto ideálnym riešením, ako svojej rodine zabezpečiť v tomto období vytúžené osvieženie a preklenúť tak nevyspytateľné počasie. V prípade, že sa rozhodnete aj pre posuvné zastrešenie, investícia sa vám vráti v podobe takmer 6-mesačnej kúpacej sezóny a v úspore nákladov za čistenie a výhrev bazéna.

Tlačenica, nepokoje a „dražoba“

Ak patríte k ľudom, ktorí sú väčšinu roka pracovne vyťažení, pravdepodobne sa aj vy tešíte na letnú dovolenku, na slnkom zaliate pláže, opaľovanie sa, ale najmä na nekončiace kúpanie. Realita však často nie je taká ružová. Po celodennom trmácaní sa k najbližšiemu moru zistíte, že nie ste jediní Slováci, ktorí sa vybrali spoznávať krásy Jadranu a pár hodinách sa cítite, ako na rodnom Slovensku. Len ceny sú ako v Monte Carle. A to je ten lepší prípad, v tom horšom sa na vytúženú dovolenku ani nedostanete, pretože ju v strachu o vlastnú bezpečnosť odrieknete. Ako príklad nám poslúžia aktuálne nepokoje a demonštrácie v arabských krajinách, ktoré patria k Slovákmi najvyhľadávanejším dovolenkovým destináciám. Že to poznáte z vlastnej skúsenosti? Tak potom staré známe heslo, všade dobre, doma najlepšie je určite blízke aj vám. Dobrou správou je, že za priezračnou vodičkou už nemusíte cestovať cez pol sveta, domáci bazén vám spraví rovnakú, ak nie aj lepšiu službu.

Bazén modernej doby

V minulosti majiteľov rodinných domov od kúpy bazéna často krát odrádzala náročnosť celej výstavby a následne aj prevádzka, ktorá si vyžadovala veľa času a v prípade poruchy v potrubí aj nemalé peniaze na opravu. Našťastie bazén dnešnej doby sa vyznačuje vyhotovením z kvalitných materiálov a sofistikovanými riešeniami. Zvoľte si napríklad patentované systémy francúzskej spoločnosti Desjoyaux.  Prvým z nich je systém strateného debnenia, ktorý zaručuje pevnosť vášho bazéna, vďaka premyslenému spojeniu techniky spracovania plastových hmôt s tradičným materiálom - betónom. Druhým patentovaným riešením je tzv. systém bezpotrubnej filtrácie, ktorý významne znižuje riziko úniku vody. Sedlovo nasadená filtračná jednotka je úplne nezávislá od konštrukcie bazéna a môže byť prenášaná k suchému uskladneniu na dobu zimnej odstávky bazénu. Bola vytvorená preto, aby zjednodušila stavbu bazéna, údržbu vody aj prípadné zásahy opravára. Ponúka preto užívateľovi uľahčenie obsluhy bazénu.

A ešte zopár dôvodov

Bazén vo vašej záhrade vás bude motivovať, pozitívne vás naladí a trpezlivo počká, až kým sa nevrátite podvečer domov. Dopraje vám po celodennej práci príjemný relax a doplní energiu do nového dňa. Stále málo? Čo poviete na to, že si budete môcť vždy ráno ešte pred raňajkami zaplávať, že vaše deti sa nebudú počas letných prázdnin nudiť a priatelia sa budú tešiť na vaše záhradné večierky. Že sa vám to zdá ako sen? Pravda je taká, že aj niektoré sny sa dajú bez problémov splniť, postačí len trocha odvahy.

__________________________________________________________________________________________

Francúzsku spoločnosť Desjoyaux na Slovensku zastupujú nasledovní predajcovia:

Bazény SLOVENSKO spol.s.r.o. – Bratislava, BADEO s.r.o. – Prešov

Viac informácií sa dozviete na:

www.bazenysnov.sk, www.zastreseniasnov.sk, www.virivkysnov.sk a www.desjoyaux.cz

Čítané: 623 x