Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Kosačky- alfa a omega pre váš trávnik

Datum: 25.04.2010

Dlhú a pomerne studenú zimu už máme za sebou. Vystriedala ju jar, a to znamená, že nastává čas dlhších a teplejších dní, príjemných prechádzok a výletov. Jar je ale tiež čas, kedy je potreba začat myslieť na svoju záhradu.

Základom každej záhrady, záhradky alebo  trávnatého dvorčeka, je správne a pekne upravená tráva. Spomínate si ešte na ten pocit, keď ste bežali bosý na dvore u starých rodičov po voňavej a mäkkej tráve? Doprajte túto radosť sebe i svojej rodine.

Časy ručného kosenia sú už dávno preč. Dnes máme k dispozícií rȏzne kosačky, cez motorové, vretenové, strunové až po rotačné kosačky. Stačí si len vybrať. Rozhodnúť sa mȏžete podľa rȏzných kritérií, ako je velikosť trávniku, úložného priestoru pre sekačku, ale tiež rozhoduje váš vkus.

Ak už dlhší čas premýšľate nad rotačnou kosačkou, vyskúšajte Gardena PowerMax 36 E. Kosačka má skvelý výkon vďaka motoru so silnou prevodovkou a veľkou prieťažnou silou pre presné kosenie trávy. Rotačná kosačka vám umožňuje sekať i vysokú alebo vlhkú trávu. Ľahko manipulovateľný zberný kȏš má priehľadné okienko pre kontrolu stavu naplnenia koša. Extra veľké zadné kolieska vám pri kosení poskytujú skvelú obratnosť a pohyblivosť, takže touto činnosťou mȏžete kľudne poveriť i vaše jemnejšie polovičky.

Pokiaľ sa zaujímate skorej o vretenové kosačky, máme pre vás skvelý typ.  Gardena 380 EC je kosačka s nízkou hlučnosťou, ktorú mȏžete použiť aj ako ručnú kosačku na trávu. Umožňuje ľahké a plynulé výškové nastavenie režimu ručným regulátorom. Dobrú manipuláciu so sekačkou zaručujú veľké kola so špeciálným profilom.  Sekačka je vybavená nožným válcom vyrobeným z kvalitnej ocele a tiež spodným nožom pre čistý a presný rez.

Takzvané kosačky „do ruky“ sú skvelé pre ľahké skladovanie a rychlú údržbu. Strunové sekačky sú často vyhľadávané i pre ich ľahkú manipuláciu. Sekačka Black and Decker GL 350 splňuje všetky uvedené parametre. Hmotnosť sekačky je 2,3 kg a je vybavená obojstrannou rukoväťou. Je naviac z jednej časti vybavená ochranným polokruhom, ktorý má zabrániť  možným zraneniam.

Motorová kosačka vybavená výkonným motorom na štyroch kolesách s držadlom a krytom, pod ktorým sa točí nȏž. Áno, to je najlepšia charakteristika kosačky Partner P40-450C. Vďaka tejto motorovej kosačke si vytvoríte perfektný trávnik. Na všetkých nových modeloch je použitý kryt z materiálu ABS, ktorý je nárazu-vzdorný, s dlhou životnosťou a čo je dȏležité, nerezavie.

Nesmieme však zapomenúť ani na motorové vyžínače, ktoré vám pomȏžu skrášliť vašu záhradu i na ťažko dostupných miestach. Pri úprave trávniku v členitejšom teréne alebo i pri kosení menšej plochy oceníte kvalitu a výkon vyžínaču Hitachi CG22EJ (LB). Ľahký a kompaktný vyžínač o hmotnosti 4,2 kg je vybavený smyčkovou rukoväťou pre lepšiu manipuláciu pri kosení.

Pripravte se na jar a nič nenechajte na náhodu. Na ploche trávniku budete predsa niekoľko nasledujúcich mesiacov relaxovať, športovať a užívať si slnečné počasie. Upravte si preto váš trávnatý priestor pomocou záhradnej techniky. Kosačky na trávu sú alfou a omegou pre váš krásný trávnik.

Čítané: 936 x