Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Garážové brány najvyššej kvality

Datum: 03.06.2011

Máte postavenú hrubú stavbu nového domu a teraz sa potrebujete rozhodnúť aké okná, vstupné dvere a garážovú bránu osadíte. Tu sa neoplatí šetriť. Lacnejší výrobok Vám možno ušetrí na začiatku niekoľko stoviek EUR, ale v konečnom dôsledku Vás bude stáť oveľa viac. Netesnosti a nepresná konštrukcia Vás môže v budúcnosti za úniky tepla pripraviť o tisícky eur. Možno si tento problém uvedomujete hlavne pri výbere okien, ale ani „garážová vrata“ by nemali, čo sa týka unikania tepla, ostať bez povšimnutia.

Garážové brány nekupujeme každý deň preto by sme rozhodne mali dať na rady odborníka. Určite budete musieť odpovedať na nasledujúce otázky: Je garáž súčasťou bytového domu alebo stojí samostatne? Budete garáž využívať iba na parkovanie automobilu, alebo aj na uskladnenie ďalších predmetov? Aké rozmery by Vaša garážová brána mala mať? Aký spôsob otvárania preferujete? Odpovede si vopred dôkladne premyslite. Upozornite odborníka aj na prípadné priestorové a montážne obmedzenia.

Na trhu nájdete štyri typy garážových brán: sekčné garážové brány s výsuvom ku stropu, sekčné garážové brány s výsuvom do boku, „garážová vrata“ rolovacie a garážové brány výklopné. Ktoré riešenie je vhodné práve pre Vás, vám určite ozrejmí odborník. Pripraví aj predbežnú kalkuláciu, ktorá bude upresnená až po presnom premeraní a zhodnotení vstupného garážového priestoru.

Čítané: 628 x