Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Druhy tieniacej techniky

Datum: 24.06.2011

Až pri zariaďovaní nového interiéru si uvedomíte, aká je vlastne tieniaca technika dôležitá. Nielenže chráni pred nežiaducimi pohľadmi, ale tiež pred nadmerným slnečným svitom a teplom. Okrem čisto funkčných vlastností navyše tieniaca technika dotvára celkový ráz interiéru a ovplyvňuje, ako sa v byte či dome cítite.

Tieniaca technika – ako sa delí?
Základné rozdelenie tieniacej techniky je na vnútornú a vonkajšiu. Interiérová tieniaca technika je tiež veľmi dekoratívna, vonkajšia tieniaca technika má hlavne ochranný účel.

Tieniaca technika v exteriéri
Ako vonkajšia tieniaca technika sa často používajú hliníkové žalúzie. Vonkajšie žalúzie sú veľmi odolné a chránia v lete pred horkom a v zime pred mrazom. V novostavbách tiež môžete použiť predokenné vonkajšie rolety, buď vo variante s priznaným boxom, alebo v podobe roliet pod omietku.

Tieniaca technika v interiéri
Pre interiérové zatienenie okien môžeme použiť celú radu druhov tieniacej techniky. Po desaťročia viedli klasické a obľúbené žalúzie. Tradičné hliníkové, alebo štýlové žalúzie z dreva nájdeme vo väčšine domov a obľúbenými sa stali aj v kanceláriách a obchodoch. Klasické žalúzie sú dostupné, ľahko sa montujú a jednoducho sa ovládajú. Kto nechce klasiku, môže si vybrať vertikálne žalúzie a popularitu získavajú aj rolety.

Čítané: 668 x