Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Botníky a paravány do predsiene?

Datum: 12.07.2011

Každé obydlie má svoju jedinečnú architektúru a dispozíciu. Okrem klasických obytných a servisných miestností je jeho dôležitou súčasťou aj predsieň. Predsieň je miesto, kde po práci prichádzame a odkladáme svoje oblečenie a obuv do úložných priestorov. Pre topánky je takýmto priestorom botník.

Jeho správnym výberom dosiahneme to, že naša predsieň nebude zaplavená množstvom obuvy a papúč, ale tieto predmety nájdu svoje stabilné miesto. Botník je dôležitý nielen pre poriadok v miestach ako presieň, ale aj preto, že obuv je jedným z prvkov, ktoré o nás vypovedajú navonok. Kvalitný botník musí byť vyrobený z trvácneho materialu s odolnosťou voči mechanickému poškodeniu. Predsieň je koniec koncov miestom do ktorého vchádzame obutí a oblečení a botník je jedným z kusov nábytku, ktoré najviac trpia opotrebovaním. Okrem toho by nám botník mal ponúknuť aj možnosť ľahkého čistenia, pretože práve na miestach ako botník sa môže zachytávať najväčšie množstvo rôznych nečistôt a baktérií. Predsieň býva zvyčajne jednou z najmenších miestností v byte. Preto je mimoriadne dôležité aby bol, okrem výrobnej kvality a ľahkej rozložiteľnosti kvôli čisteniu, aj malý a skladný, pretože predsieň nám málokedy dáva možnosť umiestnenia pre veľký a neskladný botník. Botníky si môžete pozrieť v našej ponuke.

Ďalším, aj keď zatiaľ ešte menej rozšíreným kusom doplnkového nábytku, ktorý môže dotvárať predsieň sú paravány. Tie predstavujú lacnú a pohodlnú možnosť ako v malých bytoch, kde je predsieň často priamo spojená s ďalšími miestnosťami, vytvoriť oddelený priestor. Paravány môžu slúžiť buď na vytvorenie súkromia pri prezliekaní, alebo za ne môžeme uložiť momentálne nepotrebné veci, aby tak neboli priamo na očiach. Paravány, samozrejme nemusia byť umiestnené len na takých miestach ako je predsieň, ale hodia sa aj do spálne, či obývačky. Paravány prakticky predstavujú akýsi medzistupeň medzi pevnou stenou a kusom nábytku, pretože ich môžeme v prípade momentálnej nepotrebnosti zložiť a umiestniť napríklad za skriňu, alebo inde. Neposlednou výhodou a zaujímavým prvkom, ktorý charakterizuje paravány je to, že sa na nich môžu nachádzať rôzne dekorácie a paravány tak predstavujú pre predsieň, alebo inú časť bytu estetický doplnok. Botníky a paravány sa skrátka stávajú neodmysliteľnými prvkami bytu.

Čítané: 713 x