Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Bez postele ani na krok!

Datum: 11.10.2011

Manželské postele, ktoré vám zaručia kvalitný spánok

Približne tretinu života strávime v posteli pri spánku. Ak však vezmeme do úvahy aj leňošenie bude to určite viac času. Preto je výber vhodnej postele veľmi dôležitý. Viete, ako na to?

Postele nie sú nábytok, ktorý sa kupujete na pár rokov, preto je dobré, vybrať si kvalitnú posteľ, s ktorou budete spokojný aj o niekoľko rokov. Do úvahy je potrebné brať nielen vzhľad postele, ale hlavne kvalitný matrac a rošt. Nie je nič horšie, ako sa zobudiť ráno celý dolámaný a unavený, ak je na vine posteľ.

Aká posteľ, taký spánok

Malá postele pre dvoch, manželské postele väčších rozmerov, alebo jednoposteľ väčších rozmerov? Byť v objatí s milovanou osobou je výborný pocit, avšak pamätajte na to, že aj spanie potrebujete svoj priestor! Doprajte si ho preto s posteľou väčších rozmerov.

Počas noci človek vypotí asi pol až jeden a pol litra potu. Najvhodnejší typ postele je na nožičkách, pretože matrac má byť odvetraný zvrchu aj zospodu. Najlepším riešením je kúpiť matrac so snímateľným poťahom, ktorý sa dá vyprať.

Nielen matrac, ale i rošt rozhoduje o kvalite spánku. Čo sa roštu týka, základná zásada znie, že pružinový matrac sa umiestňuje na pevný rošt a pevný matrac (penový, sendvičový) na lamelový rošt.

Kam s posteľou?

Správne umiestnenie postele je tiež dôležitým faktorom, ktorý môže kvalitu spánku tiež ovplyvniť.  Nie je vhodné posteľ umiestniť k oknu ani do prievanu. Najlepšia poloha je oproti dverám, za čelom postele by mala byť stena a po obidvoch stranách postele aspoň 80 cm na pohodlné prechádzanie. Medzi posteľou a nábytkom, napr. skriňou, však má byť aspoň meter až 120 cm kvôli pohodlnému otváraniu dvierok.

Čítané: 917 x