Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Darček pre mamu - hojdacie kreslo

Datum: 24.10.2011

Deň D sa stále viac blížil a my s manželom sme stále nevedeli, čo dáme jeho mame k 50. narodeninám. Všetky naše nápady sa nám po chvíli nepáčili. A tak sme len špekulovali a vymýšľali a vôbec sme si neuvedomili, že to môže by také jednoduché.

Keď sme brázdili ďalší obchod a snažili sa nájsť inšpiráciu, uvideli sme v rohu pekne naaranžované hojdacie kreslo.

Pohodlné hojdacie kresloDeň D sa stále viac blížil a my s manželom sme stále nevedeli, čo dáme jeho mame k 50. narodeninám. Všetky naše nápady sa nám po chvíli nepáčili. A tak sme len špekulovali a vymýšľali a vôbec sme si neuvedomili, že to môže by také jednoduché.

Keď sme brázdili ďalší obchod a snažili sa nájsť inšpiráciu, uvideli sme v rohu pekne naaranžované hojdacie kreslo. Presne také si pamätám zo svojho detstva, keď sme chodili na návštevu k známym. Celý čas som bola len na tom kresle a nechcela som ísť domov. Len som sa hojdala a hojdala, ani koláče som nejedla, lebo na kresle mi to zakázali. A zrazu som presne také isté našla v obchode s nábytkom. Vyzeralo to ako znamenie. A hneď nám bolo jasné, čo dostane svokra k narodeninám. Teraz zostávalo už len vybrať ten správny typ, aby sa jej páčilo a zároveň hodilo k nábytku. Keďže má obývačkovú stenu mahagónovej farby, hľadali sme také aj kreslo. Síce nás to trochu potrápilo, no nakoniec sme našli to pravé a priviezli ho domov.

Keďže hojdacie kreslá nie sú určené na darčekové balenie, museli sme to nejako inak vymyslieť. Ešte pred oslavou sme spolu so švagrinou spáchali tajný presun kresla do svokrinho bytu. Schovali sme ho za skriňu a modlili sa, aby nebolo odhalené. Podľa nášho darčeka vybrala príhodný darček aj švagrinka. A už sme len s napätím očakávali, ako na to mamička zareaguje.

Nastala tá chvíľa, odovzdávanie darčekov. Všetci udivene pozerali, keď sme sa vytratili z izby, no vzápätí začali tlieskať krásnemu hojdaciemu kreslu, ktoré sa nieslo smerom k mamičke. Tá zostala v nemom úžase, no iba chvíľu. Hneď na to sa rozbehla k nám, vybozkávala nás a už aj sedela v kresle. To jej už len švagrina strčila do rúk jej darček, klbká vlny s ihlicami na štrikovanie. Že keď už bude tak neužitočne sedieť, nech popri tom robí aj niečo užitočné.

Čítané: 859 x