Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Romantické kúpeľňové svietidlá od Feim.sk

Datum: 29.10.2011

Osvetlenie pre maximálnu pohodu

Základom príjemného pocitu je prirodzený rozptyl svetla. Preto mať správne kúpeľňové svietidlá znamená vychutnať si naplno pohodu v kúpeľni. Záleží tiež od druhu resp. lesku alebo matnosti obkladov vo vašej kúpeľne.

Bodové svietidlá môžu byť jednou z možností, ako si kúpeľňu presvetliť. Zabudnite na to, že v kúpeľni si vystačíte s jedným centrálnym osvetlením. Nech bude akokoľvek výkonné, nedokáže naplno osvetliť priestor zrkadla. Do osvetlenia tak budete musieť zapojiť ešte minimálne jedno ďalšie svetlo, ktoré je najlepšie umiestniť nad zrkadlo.

Zrkadlo orámujte po oboch jeho stranách dvoma rovnakými svetlami s nižším výkonom. Vaše oči vám určite poďakujú, a navyše dodáte kúpeľni až slávnostný nádych.

Čo ak máte menšiu kúpeľňu? V takomto prípade sa môže stropné svetlo úplne vynechať, ale zrkadlo musí ostať dobre osvetlené. Svetlo pri zrkadle dodá izbe jasné svetlo z obidvoch strán a na rozdiel od centrálneho osvetlenia vám nespôsobí tiene na tvári. Pozor si však musíte dať na to, aby vás neoslňovalo resp. neodrážalo od zrkadla, a nevytváralo tak oslepujúce efekty. Výrazným pomocníkom je opálové sklo, ktoré svetlo rozptýli rovnomerne a bez nežiaduceho oslnenia.  

 

A ako sú na tom exteriérové svietidlá? Aj tu platia pravidlá, podobne ako v kúpeľni, či spálni – no jedno má osvetlenie exteriérov a interiérov spoločné a to, že je potrebné myslieť na bezpečnosť.

Čítané: 1320 x