Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Objavte päť najkrajších vodopádov na svete

Datum: 26.12.2020

Cestovanie by nemalo byť len o ležaní na pláži alebo lyžovaní na svahu. Skúste vymeniť tradičnú dovolenku za menej tradičnú a vyberte sa preskúmať miesta na svete, ktoré vyrážajú dych.

Päť najkrajších vodopádov na svete

Objavovanie krás prírody so sebou prináša čaro nepoznaného, pocit slobody a šťastia. Skúste začať s vodopádmi, ktorých sila vás ohromí a ich krása vyvolá zimomriavky po celom tele.

Anjelské vodopády, Venezuela

Najväčšie vodopády na svete sa nachádzajú vo Venezuele a ich meno je anjelské. Anjelské vodopády dopadajú na zem z neuveriteľnej výšky 979 metrov. Niektorí ľudia sa zaprisahávajú, že pri dopade vody počujú v diaľke šum anjelských krídiel. Nevieme, či je to pravda, ale pravdou je, že tento prírodný úkaz stojí za návštevu Južnej Ameriky. Napriek tomu, že sú Anjelské vodopády svetoznáme, nemusíte sa báť davu turistov. Vodopády sa skrývajú v divokej džungli a prechod k nim je sám o sebe zážitkom. Ich šum vás bude lákať už zo vzdialenosti 50 km a ich krása vás zloží na kolená.

Viktóriine vodopády, Zimbabwe

Návšteva afrického kontinentu je zážitkom na celý život. Ak sa vám podarí dostať do Zimbabwe, venujte jeden deň skúmaniu okolia nádherných Viktóriiných vodopádov. Vodopády dostali meno podľa anglickej kráľovnej a svojmu menu robia česť. Na prvý pohľad majestátne vodopády vystrekujúce do výšky 400 metrov sú jedinečným prírodným úkazom. Okrem samotného vodopádu môžete stráviť niekoľko hodín divokým raftingom na rieke Zambezi, z ktorej vodopád vyteká. Viktóriine vodopády sú sprístupnené celoročne a dajú sa obdivovať nielen zvrchu, ale aj pri prechádzke okolo nich.

Niagarské vodopády, USA/Kanada

Medzi najznámejšie vodopády patria práve Niagary, ktoré ležia na hranici medzi USA a Kanadou. Ich známe meno ročne priláka milióny turistov, a preto nečakajte romantický pohľad na vodopády bez prítomnosti iných ľudí. Vodopády sú vysoké len 56 km, ale ich mohutnosť je ohromujúca. Vodopády lákajú mnohých turistov i bláznov, ktorí sa ich snažia preplávať. Jedným z nich bola 63 ročná učiteľka, ktorá sa cez vodopád dostala spolu so svojou mačkou prostredníctvom spusteného suda. Vám snáď bude stačiť len pohľad na Niagarské vodopády považované za klenot prírody.

Erawanské vodopády, Thajsko

Možno ste o týchto vodopádoch ešte nepočuli, ale môžeme vám garantovať, že ide o najmalebnejšie vodopády na svete. Nielen vodopády, ale aj okolitý prírodný park je pastvou pre oči. Samotné vodopády sa skladajú zo 7 častí usporiadaných kaskádovito nad sebou. Najväčší z nich, Erawan, je najkrajší a svojim tvarom pripomína trojhlavého slona z hinduistickej mytológie. Vodopády sa medzi sebou prelínajú, a preto sa vám pri pohľade na nich zdá, že ich vidíte desiatky. Celková výška padajúcej vody je 1500 metrov. Výstup k vodopádu je určený pre zdatnejších jedincov, ktorí zvládnu vyliezť hore po strmej skale. Odmenou vám bude pohľad určený len pre Bohov.

Vodopád Sutherland, Nový Zéland

Odskočili ste si na Nový Zéland? Nezabudnite si ísť pozrieť malebný Sutherlandský vodopád, ktorý nie je síce v krajine najväčší, ale aj miestni obyvatelia ho považujú za najkrajší. Je vysoký 580 metrov a tvoria ho tri kaskády. Lámajúca sa voda na jednotlivých poschodiach vyvoláva ilúziu nekončiacej slobody pochádzajúcej z ľadovcového jazera. Vodopád je obklopený nenarušenou prírodu a v jeho blízkosti nenájdete davy turistov. Je totiž dostupný len pre odvážnych ľudí, ktorí prejdú približne dvojhodinovú trasu v divokej prírode.

 

 

Čítané: 1849 x