Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

8 miest, kvôli ktorým sa oplatí navštíviť Sardíniu

Datum: 16.02.2021
  1. Alghero

Mesto s bohatou históriou, množstvom pamiatok a krásnym historickým centrom. Mestské hradby, ktoré mali kedysi úlohu chrániť mesto pred námornými útokmi sa tiahnu až k pobrežiu, kde si dnes môžete vychutnať krásny výhľad na stredozemné more. Veľmi obľúbený je výlet do podmorskej jaskyne Grotte di Nettuno, kam sa každý deň vydáva niekoľko desiatok lodí. Veľmi pozitívne je že do Alghera sa dostanete priamo z Bratislavy za menej ako dve hodiny.

8 miest, kvôli ktorým sa oplatí navštíviť Sardíniu

 

  1. Tharros

Tharros je staroveké mesto, teda dnes už skôr zachovalá archeologická pamiatka na západnom pobreží Sardínie. Nachádza sa na pomerne veľkom výbežku do mora, ktorý je obklopený nádhernými pieskovými plážami s krištáľovo čistou vodou.

 

  1. Cagliari

Hlavné mesto Sardínie, v ktorom naozaj pocítite jeho charakter veľkomesta. Vychutnať si tu môžete nočný život, nakupovanie alebo skvelú taliansku kuchyňu v jednej z mnohých reštaurácií. Okrem ruchu veľkomesta, toto mesto ponúka nádhernú architektúru v jeho zachovalom historickom centre. Nájdete tu aj niekoľko mestských pláží, takže na svoje si prídu naozaj všetci.

 

  1. Villasimius

Len samotná cesta z Cagliari do Villasimiusu je zážitkom. Väčšina cesty vedie popri pobreží a tak sa môžete kochať výhľadom na tyrkysové more a biele pláže. Villasimius je zaujímavý napríklad svojou plážou Porto Giunco, kde okrem mora pred sebou budete mať pri ležaní na pláži veľkú lagúnu priamo za chrbtom. Ak chcete byť na dovolenke aktívny spravte si prechádzku na pláž s najjemnejším pieskom Punta Molentis, kam vedie turistický chodník popri pobreží.

 

  1. Cala Fuili

Na východnom pobreží Sardínie neďaleko mestečka Cala Gonone nájdete ďalšiu prekrásnu azúrovú pláž, obklopenú mohutnými skalami. Jediné čo sa jej dá vytknúť je povrch pláže posiaty drobnými kamienkami, čo však niekomu naopak vyhovuje.

 

  1. Cala Luna

Spomínaná Cala Fuili je tiež východiskovým bodom pre začiatok túry na nezvyčajnú pláž Cala Luna, ukrytú ďaleko od ľudí. K tejto pláži nevedie žiadna cesta a tak je jedinou možnosťou turistický chodník, prípadne lode, ktoré každú pol hodinu premávajú z Cala Gonone. Samotná pláž, ukrytá za veľkým skalným útesom, ako aj jej okolie určite stoja za návštevu. Kúsok od pláže sa nachádza niekoľko obrovských jaskýň, do ktorých je možné voľne nahliadnuť.

 

  1. Porto Cervo

Veľmi upravené a na pohľad pekné mestečko, v ktorom nájdete jeden z najluxusnejších prístavov na Sardínii, plný drahých jácht a plachetníc. Okrem toho sa tu môžete tešiť na prepychové butiky svetových značiek, luxusné hotely a vyhľadávané nočné kluby.

 

  1. La Maddalena

Do tohto národného parku na severe Sardínie sa môžete dopraviť trajektom z mestečka Palau. Z La Maddaleny sa môžete vydať na výlet po okolitých ostrovoch výletnou loďou, ktorá spraví zastávky na tých najkrajších miestach súostrovia. Keďže ide o národný park, môžete tu očakávať len nedotknutú prírodu, priezračne čistú morskú vodu a biely piesok. Dobrým nápadom je na tomto mieste šnorchlovanie, pri ktorom môžete obdivovať bohatý podmorský život.

 
Čítané: 3122 x