Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Poistenie Prestige od Axa.sk

Datum: 01.12.2011

Finančná skupina AXA prináša na trh investičného životného poistenia produkt Prestige. Je určený pre klientov, ktorí majú záujem o dlhodobý partnerský vzťah s poisťovňou, a sú presvedčení, že si za svoju vernosť zaslúžia odmenu. Pri tomto produkte totiž nielen klient platí poistné poisťovni AXA, ale tá klientovi pravidelne vypláca bonus za vernosť.

Bratislava, 7. novembra 2011

Finančná skupina AXA prináša na trh investičného životného poistenia produkt Prestige. Je určený pre klientov, ktorí majú záujem o dlhodobý partnerský vzťah s poisťovňou, a sú presvedčení, že si za svoju vernosť zaslúžia odmenu. Pri tomto produkte totiž nielen klient platí poistné poisťovni AXA, ale tá klientovi pravidelne vypláca bonus za vernosť.

 

Čím dlhšie sú klienti s AXA, tým väčší bonus sa im každý rok na účet pripíše. Vieme, ako naši klienti premýšľajú. Hovoria si: Vždy som si predstavoval, že budem od poisťovne peniaze aj dostávať, nielen stále platiť. Zaslúžim si, aby ocenili moju vernosť,“ hovorí Ľubor Vrlák, riaditeľ produktových línií AXA ČR a SR a objasňuje strategický zámer produktu Prestige: „Vytvárame tak nekonečný kruh dôvery a vernosti.“ „Na koncepte a vývoji produktu Prestige sa podieľal aj náš strategický partner – spoločnosť Partners Group SK, ktorá ho zároveň našim klientom výhradne ponúka“, uzatvoril Vrlák.

 

Čím dlhšie, tým viac

Unikátnym parametrom produktu Prestige je vernostný bonus vyplácaný klientom každoročne. Základom pre jeho výpočet je tzv. báza vernostného bonusu, ktorú tvorí 105% ročného poistného uhradeného v priebehu prvých dvoch rokov. Prvýkrát bonus poisťovňa vyplatí na konci 4. poistného roku vo výške 4% z bázy vernostného bonusu. Každoročne sa navyšuje o jeden percentuálny bod. Takto napríklad v 20. roku získa klient bonus 20% z bázy vernostného bonusu, v 30. roku 30% a podobne. Výška bonusu nie je ohraničená hornou hranicou. Je závislá len od dĺžky poistnej doby.

 

Ako je možné vnímať vernostný bonus?

- ako vrátenie časti zaplateného poistného (viac ako štvornásobné ročné poistné počas 30-ročnej dĺžky poistenia),

- ako garanciu výnosu z časti poistného (viac ako 4% p.a. počas 30-ročnej dĺžky poistenia z poistného zodpovedajúceho výške bázy vernostného bonusu),

- ako každoročne rastúcu zľavu z ceny pripoistení (bonus je vyplácaný aj z rizikového poistného za zvolené pripoistenia).

 

Peniaze jednoducho a kedykoľvek k dispozícii

AXA prichádza s oddelením účtov na mimoriadne a bežné poistné. Tento krok radikálnym spôsobom zvyšuje flexibilitu výnimočných mimoriadnych vkladov tým, že ich umožňuje vyberať bez povinného minimálneho zostatku mimoriadneho podielového účtu. Dané vklady je možné realizovať jednoduchou úhradou finančných prostriedkov na účet mimoriadneho poistného. Fond, do ktorého budú peniaze investované, sa odvíja od zvoleného špecifického symbolu platby.

 

Investičné príležitosti

V rámci investičného životného poistenia Prestige ponúka AXA unikátne fondy zostavené tak, aby boli široko diverzifikované, vyvážené a zároveň dynamické:

 

AXA Growth Trends Balanced

- akcie rozvíjajúcich sa trhov

- stredoeurópske dlhopisy

- alternatívne dluhopisy

 

AXA Diversified Future

- svetové akcie

- stredoeurópske dlhopisy

- komodity

 

AXA Talented Countries

- svetové rozvíjajúce sa trhy

- stredoeurópsky región

- významné svetové firmy

 

AXA Millenium Trends

- rozvíjajúce sa trhy

- komodity

- technológie

- obnoviteľné energie a zdroje

- zdravotnictvo

 

Ako to vyzerá v praxi?

- 30 ročný muž, poistenie na 30 rokov,

- predpokladané zhodnotenie 6% p.a.,

- poistné 400 Eur ročne / 33,43 Eur mesačne,

- 30% podiel poistného za pripoistenia z celkového poistného.

Bonus od finančnej skupiny AXA za vernosť sa vyšplhá až na 1 927 Eur. Hodnota nvestície po 30. rokoch dosahuje výšku 26 288 Eur. Prečo nezískať maximum vtedy, keď je príležitosť? Čím väčší obnos vložia klienti na začiatku, tým dlhšie budú čerpať unikátne výhody a získajú viac. Produkt Prestige totiž ponúka aj variant, v ktorom klient okrem pravidelného bežného poistného zaplatí na začiatku aj zvýšené poistné v hodnote dvojročného bežného poistného a tým získa ešte vyšší vernostný bonus a iné výhody. Vnímame to ako férový obchod,“ dodáva Ľubor Vrlák.

***

AXA na Slovensku

AXA má na Slovensku zastúpenie prostredníctvom spoločností:

• AXA životní pojišťovna a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu

• Dôchodková správcovská spoločnosť AXA d.s.s., a.s.

• Doplnková dôchodková spoločnosť AXA d.d.s., a.s.

• AXA investiční společnost a.s., organizačná zložka Slovensko

• AXA pojišťovna a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu

 

AXA Group

Francúzska skupina AXA je celosvetovým lídrom vo finančnom zabezpečení. Podnikanie skupiny AXA je geograficky rôznorodé, pôsobí vo viac ako 50 krajinách sveta, najmä v západnej Európe, Severnej Amerike a v ázijsko-pacifickej oblasti. Na celom svete poskytuje svoje profesionálne služby viac ako 95 miliónom klientov a pracuje pre ňu viac ako 214-tisíc zamestnancov. Čistý zisk AXA Group k 30. júnu 2011 dosiahol takmer 4 miliardy Eur, čo je štvornásobok v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Zisk po zdanení vzrástol o 7 % na 2,4 miliardy Eur. Kmeňové akcie skupiny AXA sú kótované v sekcii A na burze Euronext Paris pod symbolom CS (ISIN FR0000120628 – Bloomberg: CS FP – Reuters: AXAF.PA). Americké depozitné akcie sú kótované aj na burze NYSE, a to pod symbolom AXA. Skupina AXA je súčasťou hlavných medzinárodných indexov SRI, ako je napríklad Dow Jones Sustainability Index (DJSI) a FTSE4Good.

Hlavnou oblasťou pôsobenia skupiny AXA je finančné zabezpečenie. Ponúka sporiaci účet, životné poistenie, majetkové a úrazové poistenie, dôchodkové sporenie, správu aktív, asistenčné služby, havarijné poistenie auta, poradenstvo, právnu ochranu a iné. AXA má ambíciu stať sa preferovanou spoločnosťou v odvetví svojho podnikania. Svojim klientom sa zaviazala poskytovať efektívne služby a riešenia vysoko profesionálnym prístupom.

 

AXA podporuje charitatívne projekty

Skupina AXA patrí medzi spoločensky zodpovedné spoločnosti. Jednou z jej priorít je podpora charitatívnych projektov, zodpovedný prístup k životnému prostrediu a sponzoring. AXA na Slovensku úspešne rozbehla projekt AXA Srdcia v akcii, ktorý zastrešuje dobrovoľnícku prácu zamestnancov finančnej skupiny AXA. V rámci AXA Srdcia v akcii poskytuje ľuďom, ktorí to potrebujú najviac, finančnú, materiálnu a logistickú podporu. Od roku 1991 sa tento projekt snaží vytvoriť pomyselný most medzi charitatívnymi organizáciami, skupinou AXA a zamestnancami, ktorí neváhajú zapojiť sa do dobrovoľníckej práce, aby tak vyjadrili solidaritu a snahu pomôcť ľuďom v núdzi. Ďalším projektom firemného dobrovoľníctva je Deň v AXA. Má charakter neformálneho workshopu spojeného s exkurziou v priestoroch spoločnosti na jej organizačných úrovniach. AXA na Slovensku organizuje aj vecné zbierky pre ľudí v krízových centrách. Pomáha im tiež finančne. Zamestnanci finančnej skupiny AXA na Slovensku sa môžu zapájať aj do podujatia AXA Daruj krv a zachráň život, ktoré AXA organizuje v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR. Prostredníctvom nadácie Križovatka každoročne venuje novorodeneckým oddeleniam slovenských nemocníc monitory dychu Babysense. Finančná skupina AXA na Slovensku rozbehla program AXA Fond zameraný na podpou detí a mladých nadaných ľudí zo sociálne slabších rodín. Vyzýva k predkladaniu žiadostí o vzdelávací grant. Na tento účel prerozdelí sumu viac ako 25 000 Eur.

 

Kontakt

Jana Tarčáková Janičová Gabriela Richnavská

PR & COMMUNICATION PR manager

AXA SR Creative Department

Tel.: +421 2 5949 1530

Mobile: +421 907 823 990 Mobile: +421 903 246 596

E-mail: jana.janicova@axa.sk E-mail: richnavska@cd-creative.sk

Čítané: 1597 x