Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

Výhody podnikania v Českej republike

Datum: 25.07.2014

Podnikanie v Českej republike v porovnaní so Slovenskom prináša niekoľko výhod. Vstupom na trh ČR dokážete rozšíriť obchodné aktivity bez jazykovej bariéry. To či začnete podnikať prostredníctvom spoločnosti s ručením obmedzeným alebo živnosti je na vás. Pri s.r.o. je minimálny vklad do základného imania 1 CZK. Pri zakladaní teda nie je potrebné disponovať vysokou finančnou hotovosťou, ktorú musíte vložiť do základného imania na osobitný účet v banke. Nižšie daňové sadzby sú pre vás ďalším motivujúcim faktorom. Daň z príjmu je 19% a daň z pridanej hodnoty ( DPH ) je na úrovni 21%. Plánujete kúpiť vozidlo? V Českej republike sú minimálne registračné poplatky za prihlásenie vozidiel, čím dokážete ušetriť stovky eur. Máte ambíciu zamestnávať? Zamestnanci na dohodu neodvádzajú odvody do sociálnej a zdravotnej poisťovne. Každoročné poplatky za s.r.o. vo forme daňových lincencií? Daňové licenciu nie sú zavedené na území Českej republiky.

V krátkosti o založení vlastnej spoločnosti v ČR

Pred založením spoločnosti v Česku si musíte premyslieť niekoľko dôležitých faktov o vašom podnikaní. Zvážiť by ste mali výber vhodného obchodného mena, ktoré vás bude reprezentovať. Dostupnú adresu sídla spoločnosti. Výber predmetov podnikania súvisiacich s vašou budúcou činnosťou a samozrejme či budete podnikať sám/a alebo sa pustíte do týchto aktivít s niekým spoločne.

Výška poplatkov za založenie českej s.r.o.

  • Notár - notársky zápis 6.000 CZK
  • Živnostenský úrad -  kolok 1.000 CZK za prvú živnosť, 500 CZK za každú ďalšiu živnosť 
  • Obchodný register – návrh na zápis spoločnosti, kolok 6.000 CZK

 

Dĺžka trvania zápisu do obchodného registra v ČR

Vo väčšine prípadov môžeme konštatovať, že zápis do OR ČR trvá zhruba 20 pracovných dní ( vypracovanie listín, návšteva úradov, banky, notára a obchodného registra ). Lehota obchodného registra na zápis spoločnosti je 5 pracovných dní.

Na záver

Výhod podnikania v ČR v porovnaní so Slovenskom je niekoľko. Je iba na vás či sa rozhodnete expandovať a využiť tak možnosti zahraničného trhu u našich susedov. Prvým krokom je výber vhodného partnera pre založenie spoločnosti v Českej republike.

 

Čítané: 4868 x