Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Životné poistenie je finančné zabezpečenie vhodné pre každého človeka

Datum: 03.11.2015

Zvoľte si priority. Rozhodnite sa, čo je pre Vás dôležitejšie. Vysoká poistná ochrana alebo sporenie? Istota garantovaného zhodnotenia alebo vyššie výnosy s prípadným rizikom? Produkty komerčnej poisťovne sa Vašim potrebám zakaždým prispôsobia.

Prečo je životné poistenie dôležité?


Ako sa správne hovorí, človek nepozná dňa ani hodiny. A práve pre takéto udalosti - aj keď nielen pre nich - je tu životné poistenie. Pre poisteného človeka aj pre jeho blízkych znamená teda finančnú istotu v prípade nepredvídateľných udalostí. Vďaka životnému poistenia získa klient poistnú ochranu a navyše môže vložené prostriedky výrazne zhodnotiť. Preto záleží na tom, aký druh poistenia zvolí.
V prvom rade chráni životné poistenie pred rizikovými situáciami a kryje predovšetkým riziko smrti. Pokiaľ dôjde k takto nepríjemnej situácii, vypláca poisťovňa poistné plnenie oprávneným osobám. Smrť však nebýva vždy podmienkou. Životná poistka je dohodnutá aj pre prípad dožitia. V takejto situácii dochádza k výplate peňažných prostriedkov po uplynutí dohodnutej doby. Poistné plnenie môže byť vyplatené buď jednorazovo, alebo v pravidelných splátkach, čo závisí od podmienok uvedených v poistnej zmluve.


Hlavnou úlohou životného poistenia je finančné zabezpečenie osôb blízkych - životného partnera, detí, atď. - V prípade vlastnej smrti. Tento produkt je určený pre tých, ktorí potrebujú pokryť riziko vlastnej smrti. Uzatvorenie životného poistenia určite stojí za zváženie v prípade, že je na človeku finančne závislá rodina, ak plánuje obstaranie vlastného bývania na hypotéku, ale aj pri využití leasingu. Výhodou životného poistenia je okrem iného aj úplná variabilita, kedy je možné prispôsobiť je presne podľa momentálnej životnej situácie poisteného.


Kto by mal životné poistenie uzatvoriť?


Životné poistenie je ideálny pre všetkých, na ktorých je ich rodina finančne závislá, pre tých, absencia ktorých príjmu by dostala rodinný rozpočet do ťažkej situácie. Takmer nutné je pre všetkých, ktorí majú uzavretú vysokú hypotéku na bývanie, lízing, čerpajú úver a pod. A nechcú, aby v prípade ich skonu musel ktokoľvek platiť tieto pohľadávky za nich. Dostatočne vysoká poistka pozostalým zaistí bezpečné splácanie týchto výdavkov. V prípade žiadostí o vysoké úvery, či hypotéky je dokonca životné poistenie bankami vyžadované a je podmienkou udelenia takejto pôžičky.


Usporené prostriedky je tiež možné si vybrať


Výplata poistného nemusí byť vždy spojená so smrťou poisteného. Zmluva sa dá dohodnúť aj na možnosť výplaty po určitom uplynutí obdobia. Po stanovenom období si tak môžete vyzdvihnúť dobre zhodnotené úspory.

Čítané: 3691 x