Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Kde uschovať svoje financie

Datum: 26.09.2016

Ste ten šťastlivec čo má nadbytok financií? Pôžička je pre Vás neznáme slovo? Neviete čo s peniazmi, ktoré ležia u Vás doma schované v skrini, ktorým navyše hodnota každým dňom klesá kvôli inflácii?

Máme pre Vás pár tipov ako svoje úspory môžete  efektívne zhodnotiť, aby zbytočne neklesala ich hodnota.

Sporiaci účet – Ak potrebujete mať svoje našetrené peniaze kedykoľvek k dispozícii, určite využite sporiaci účet. Oproti klasickým bežným účtom majú omnoho vyššie úroky, čiže Vaše peniaze budú lepšie zhodnotené. Navyše sporiaci účet býva väčšinou zadarmo, čiže nemusíte rátať so žiadnymi poplatkami za vedenie účtu.

Terminovaný vklad – Ďalšia veľmi dobrá možnosť je terminovaný vklad, ktorý patrí k bezrizikovým investíciám. Tu je však jedná nevýhoda, lebo Vaše peniaze nebudete mať kedykoľvek k dispozícii. Na oplátku bývajú terminované vklady ohodnotené vyššími úrokmi oproti sporiacim účtom.

Nehnuteľnosť – Ak máte naozaj veľké finančné úspory, investovať do nehnuteľnosti je jedná z najlepších volieb, ktoré môžete urobiť. Prenájom kúpeného bytu Vám môže prinášať nemalé peniaze.

Akcie – Ak plánujete investovať peniaze na naozaj dlhé obdobie, akcie by mohli byť správnym riešením. Ak s tým nemáte skúsenosti, určite by som sa do toho nepúšťal sám. Oslovte radšej investičnú spoločnosť, ktorá Vám dokáže financie zhodnotiť naozaj efektívne.

Dlhopisy – V prípade tejto investície musíte mať naozaj veľký počet finančných prostriedkov a budete sa s nimi musieť rozlúčiť na dlhšie časové obdobie. Výhoda tejto investície je, že môžete získať naozaj veľké úroky.

Rozhodnutie je už na Vás. Ak by ste aj sa aj tak nevedeli rozhodnúť, odporúčame Vám sa poradiť s finančným poradcom, ktorý Vás bude vedieť nasmerovať správnym smerom, či už máte radi rizikové alebo bezrizikové investície.

Čítané: 3874 x