Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

4 najväčšie finančné problémy v rodinách

Datum: 30.01.2017

Našli ste si partnera, založili s ním rodinu, našli vlastné bývanie. Ako v rozprávke. No všade sa neskôr nájdu problémy. Viete, aké sú 4 najväčšie finančné problémy v domácnostiach?

1.     Malý príjem

Keď si založíte s partnerom domácnosť a neskôr sa Vám narodí dieťa, výdaje pochopiteľne stúpnu. No veľakrát príjem nie. Už to nie je ako za slobodna, kde ste mali dostatok peňazí na párty a oslavy. Teraz sa musíte obzerať po každom eure. Veľa domácnosti si aj z tohto dôvodu musí zobrať na plecia pôžičku od banky. Jedno z riešení je nájsť si novú prácu s väčším príjmom alebo znížiť výdavky na minimum.

 

2.     Dlhy

Ak si chcete kúpiť byt, poprípade dom, pôžičke sa nevyhnete. Teda, ak náhodou nezdedíte alebo nedostanete od rodiny nejaké peniaze, či nevyhráte športku. Jedno z riešení je rovnaké ako v probléme, ktorý sme popisovali vyššie - znížiť výdavky. Ak je Vaša pôžička nevýhodná, skúsiť môžete aj refinancovanie úveru. Môžete si tým zabezpečiť omnoho výhodnejšiu pôžičku a zároveň aj nižšie splátky.

 

3.     Strata práce

Stať sa to môže hocikomu a nemusí to byť Vaša chyba. Strata práce je nepríjemná, hlavne z dôvodu výpadku príjmov. Veľakrát musia obaja partneri pracovať, aby rodina dokázala prežiť a fungovať. Hľadanie novej práce mnohokrát trvá aj niekoľko mesiacov a tento výpadok môže veľmi zhoršiť Vás rodinný finančný stav. Spravte si preto nejakú rezervu, ktorá by vykryla aspoň trojmesačný výpadok príjmov.

 

4.     Neočakávané zdravotné výdavky

Zlomenina alebo iný úraz? Stať sa to môže hocikedy. Výdavky na liečenie a starostlivosť môžu tak isto spôsobiť v rodine finančné problémy. Preto sa radšej poistite. Vyhnete sa tak ďalším neočakávaným problémom s financiami.

Čítané: 3918 x