Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Americká hypotéka nie je len úverom na bývanie

Datum: 28.08.2022

Potrebujete slušný úver? Komu nejde o malé peniaze, musí počítať s tým, že za pôžičku bude musieť ručiť. Ideálnym produktom pre majiteľov nehnuteľností je americká hypotéka.

Americká hypotéka nie je len úverom na bývanie

Nie je to úver viazaný, takže aj keď ide o hypotéku, nevzťahuje sa len na nákup nehnuteľností či ich rekonštrukciu. S nehnuteľnosťou ale súvisí.

Bezúčelový úver formou americkej hypotéky ponúkajú bežné banky aj nebankové inštitúcie. Hypotéka bez účelu je často pre žiadateľov jedinou formou, ako sa dostať k väčšiemu úveru za nízku úrokovú sadzbu. U bank je to samozrejme vždy výhodnejšie než u nebankových inštitúcií.

Hypotéka bez účelu je za úrokové sadzby už od 1,95 %

Výšky úrokových sadzieb sa síce neustále menia, ale aktuálne je americká hypotéka dostupná už od 1,95 % a u bánk neprekračuje 3,19 %. Je ideálnou formou, ako získať dostupný úver na druhé bývanie, napríklad pre deti, či ako získať peniaze na rekonštrukciu, podnikanie aj iné účely, pokiaľ nie sme pre banku zaujímavý ako klient pre bežnú hypotéku či iný úver.

Čo si u hypoték všímať?

Určite je dôležitá už zmienená úroková sadzba americkej hypotéky, ale nie je jediným parametrom, ktorý vypovedá o jej výhodnosti a vhodnosti pre nás. Dôležité sú tiež poplatky za poskytnutie, iné poplatky, možnosť predčasného splatenia, sankcie, výška mesačnej splátky aj dĺžka splácania (maximálna).

Nájdite si dobrú kalkulačku

Obchádzať jednotlivé banky je zdĺhavé, neprehľadné je aj individuálne dohľadávanie informácií u každej z nich. Ideálne je hľadať vhodnú pôžičku za pomoci finančnej kalkulačky. Aká americká hypotéka je najvýhodnejšia aktuálne a pre vás? Stránky ponúkajú perfektný prehľad poskytovateľov americkej hypotéky, súhrn podmienok u jednotlivých bánk, tiež kalkulačku a obecné vysvetlenie tohoto bankového produktu. Kto zvažuje americkú hypotéku, mal by začínať na týchto stránkach.

Čítané: 2990 x