Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Americká hypotéka, peniaze bez uvedenia účelu využitia

Datum: 21.02.2011

Od vstupu našej krajiny do európskej únie sa pojem americká hypotéka čoraz častejšie objavuje v ponukách mnohých bánk. Je málo tých, ktorí poznajú rozdiely medzi klasickou hypotékou a hypotékou americkou. Asi najmarkantnejšou výhodou americkej hypotéky je skutočnosť, že klient môže ľubovoľne použiť požičané prostriedky bez toho, aby ho banka kontrolovala na čo ich použije.

Táto výhoda samozrejme niečo stojí. Americká hypotéka má zvyčajne vyššiu úrokovú sadzbu ako bežná hypotéka. Pri americkej hypotéke klient ručí nehnuteľnosťou, navyše musí doložiť doklad o príjme. Sú ale aj také nebankové spoločnosti, ktoré doloženie príjmov nevyžadujú. To môže byť pre niektorých klientov jediná možnosť, ako si požičať peniaze. Klienti peniaze zvyčajne používajú na vlastné potreby a investície. Nájdu sa aj takí, ktorí použijú peniaze na podnikanie či konsolidáciu niekoľkých iných úverov, ktoré sú zaťažené vyššími úrokovými sadzbami. Získané peniaze sa dajú použiť aj na oddĺženie alebo vyplatenie exekúcie.

Určite Vás zaujíma, koľko peňazí si môžete požičať. Môžete získať až 70% hodnoty z Vašej nehnuteľnosti. Americká hypotéka sa zvyčajne spláca v rozmedzí od 72 do 180 mesiacov. Tohoto druhu pôžičky sa vôbec nemusíte báť, v posledných rokoch je to jeden z najčastejšie vybavovaných typov úverov.

Čítané: 700 x