Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

AXA oznámila finančnú pomoc Japonsku

Datum: 18.03.2011

Svetová finančná skupina AXA vyjadruje solidaritu a sústrasť všetkým postihnutým obyvateľom Japonska, ich rodinným príslušníkom, priateľom a známym, ktorých 11. marca zasiahlo tragické zemetrasenie a prílivová vlna tsunami.  AXA Group a jej japonská pobočka oznámili finančnú podporu ľuďom v postihnutých oblastiach.

Skupina AXA Japan vytvorila pre zamestnancov v postihnutých oblastiach špeciálny podporný fond vo výške 50 milíónov jenov. AXA Group vytvorila darcovský fond na pomoc Japonsku, do ktorého prispeje čiastkou vo výške 1 miliónov amerických dolárov. AXA Life Japan vyšle zo sídla spoločnosti podporné tímy. Budú nápomocné pri obnovovaní činnosti v krízových oblastiach. Poskytnú tak pomoc tým, ktorí to v kľúčových momentoch najviac potrebujú.

Pracovné tímy AXA Japan sa sústreďujú na zaistenie najakútnejších potrieb klientov. Ich úsilie zahŕňa aktivity:

-  pomoc v prípadoch úmtia následkom úrazu a hospitalizáciu spôsobenú zemetrasením, ktoré nemajú kryté poistením,

-  čo najjednoduchšie a najrýchlejšie spracovanie poistných udalostí,

-  možnosť odkladu úhrady poistného o šesť mesiacov, aby mali klienti poistné krytie i v čase, keď čelia finančnýým ťažkostiam,

-  zriadenie bezplatnej klientskej telefónnej linky s prioritným smerovaním a podporu v mestách Sapporo a Tokio.

Prioritou skupiny AXA je zabezpečenie bezpečnosti pracovníkov a zachovanie čo najvyššej úrovne služieb poskytovaných klientom v Japonsku. Na základe predbežných informácií a s prihliadnutím na to, že situácia sa neustále vyvíja, AXA Group v súčasnej dobe neočakáva žiadny podstatný priamy dopad spôsobený povahou svojich prevádzkových jednotiek v Japonsku.

AXA Slovensko podá pomocnú ruku

Aj zamestnanci AXA Slovensko pomôžu svojim kolegom v zahraničí. „Chceme sa zachovať solidárne. Vyhlásili sme internú finančnú zbierku. Potvrvá do konca mesiaca. Vyzbieranú sumu zamestnancami zdvojnásobíme a podporíme postihnutých ničivými živlami v Japonsku,“ hovorí Dušan Doliak, generálny riaditeľ AXA SR a ČR.

Skupina AXA poskytuje v Japonsku životné poistenie (AXA Life Insurance a Nextia Life Insurance),

Poistenie motorových vozidiel (AXA Direct), prevádzkuje miestne divízie správy majetku AXA Investment Managers a AllianceBernstein, medzinárodné poistenie (AXA Assistance a AXA

Corporate Solutions) a poskytovanie interných služieb (AXA Tech).

AXA na Slovensku

AXA má na Slovensku zastúpenie prostredníctvom spoločností:

    • AXA životní pojišťovna a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu

    • Dôchodková správcovská spoločnosť AXA d.s.s., a.s.

    • Doplnková dôchodková spoločnosť AXA d.d.s., a.s.

    • AXA investiční společnost a.s., organizačná zložka Slovensko

    • AXA pojišťovna a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu

AXA Group

Francúzska skupina AXA je celosvetovým lídrom vo finančnom zabezpečení. Podnikanie skupiny AXA je geograficky rôznorodé, pôsobí vo viac ako 50 krajinách sveta, najmä v západnej Európe, Severnej Amerike a v ázijsko-pacifickej oblasti. Na celom svete poskytuje svoje profesionálne služby viac ako 96 miliónom klientov a pracuje pre ňu viac ako 200-tisíc zamestnancov. K 30. júnu 2010 spravovala AXA aktíva v hodnote 1,089 miliardy eur.

Kmeňové akcie skupiny AXA sú kótované v sekcii A na burze Euronext Paris pod symbolom CS (ISIN FR0000120628 – Bloomberg: CS FP – Reuters: AXAF.PA). Americké depozitné akcie sú kótované aj na burze NYSE, a to pod symbolom AXA. Hlavnou oblasťou pôsobenia skupiny AXA je finančné zabezpečenie. Ponúka životné poistenie, majetkové a úrazové poistenie, dôchodkové sporenie, správu aktív, asistenčné služby, poradenstvo, právnu ochranu a iné. AXA má ambíciu stať sa do roku 2012 preferovanou spoločnosťou v oblastiach, v ktorých podniká. Svojim klientom sa zaviazala poskytovať efektívne služby a riešenia vysoko profesionálnym prístupom.

AXA podporuje charitatívne projekty

Skupina AXA patrí medzi spoločensky zodpovedné spoločnosti. Jednou z jej priorít je podpora charitatívnych projektov, zodpovedný prístup k životnému prostrediu a sponzoring. AXA na Slovensku úspešne rozbehla projekt AXA Srdcia v akcii, ktorý zastrešuje dobrovoľnícku prácu                            zamestnancov finančnej skupiny AXA. V rámci AXA Srdcia v akcii poskytujeme ľuďom, ktorí to                              potrebujú najviac, finančnú, materiálnu a logistickú podporu. Od roku 1991 sa tento projekt snaží                             vytvoriť pomyselný most medzi charitatívnymi organizáciami, skupinou AXA a zamestnancami,     

ktorí neváhajú zapojiť sa do dobrovoľníckej práce, aby tak vyjadrili solidaritu a snahu pomôcť

ľuďom v núdzi.  Ďalším projektom firemného dobrovoľníctva je Deň v AXA. Má charakter neformálneho workshopu spojeného s exkurziou v priestoroch spoločnosti na jej organizačných úrovniach. AXA na Slovensku organizuje aj vecné zbierky pre ľudí v krízových centrách. Pomáha im tiež finančne. Zamestnanci finančnej skupiny AXA na Slovensku sa môžu zapájať aj do podujatia AXA Daruj krv a zachráň život, ktoré AXA organizuje v spolupráci s Národnou

transfúznou službou SR. Prostredníctvom nadácie Križovatka každoročne venuje novorodeneckým oddeleniam slovenských nemocníc monitory dychu Babysense.

Čítané: 672 x