Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Ardaco predstavil softvérovú aplikáciu QSign eInvoice

Datum: 06.04.2011

Spoločnosť Ardaco predstavila softvérovú aplikáciu QSign eInovice, ktorá umožňuje v súlade s legislatívnymi požiadavkami podpisovanie elektronických faktúr vo formáte PDF. Takto podpísané faktúry je možné rýchlo a spoľahlivo odosielať prostredníctvom internetu, resp. elektronickej pošty. Elektronická faktúra prináša moderný spôsob odosielania faktúr. Na rozdiel od papierovej faktúry nevyžaduje žiadne náklady súvisiace s tlačou a poštovným, urýchľuje prípravu a doručenie a v neposlednom rade šetrí životné prostredie

Elektronické faktúry sú moderná, bezpečná a rýchla forma odosielania faktúr



BRATISLAVA, 4. apríla – Spoločnosť Ardaco predstavila softvérovú aplikáciu QSign eInovice, ktorá umožňuje v súlade s legislatívnymi požiadavkami podpisovanie elektronických faktúr vo formáte PDF. Takto podpísané faktúry je možné rýchlo a spoľahlivo odosielať prostredníctvom internetu, resp. elektronickej pošty. Elektronická faktúra prináša moderný spôsob odosielania faktúr. Na rozdiel od papierovej faktúry nevyžaduje žiadne náklady súvisiace s tlačou a poštovným, urýchľuje prípravu a doručenie a v neposlednom rade šetrí životné prostredie.

Aplikácia QSign eInvoice vyhotoví elektronický podpis, ktorý vloží do vygenerovanej faktúry vo formáte PDF. Elektronická faktúra sa stáva 100% platným daňovým dokladom a odberateľovi môže byť doručená prostredníctvom e-mailu. Faktúru nie je potrebné tlačiť do fyzickej podoby, ručne podpisovať a zasielať poštou. V elektronickej forme je ich možné aj archivovať. Elektronický podpis zabezpečuje dôveryhodnosť (elektronickú faktúru ste podpísali naozaj vy) odosielateľa faktúry a integritu údajov (údaje na elektronickej faktúre neboli pozmenené).

Pre náročnejších zákazníkov pripravila spoločnosť Ardaco nadštandardnú aplikáciu QSign eInvoice Premium. Prémiová aplikácia je určená pre firmy s vyšším počtom generovaných faktúr denne a umožňuje hromadné podpisovanie elektronických faktúr.

Elektronická faktúra je dokument v elektronickej forme, ktorý obsahuje všetky nevyhnutné legislatívne náležitosti daňového dokladu. Zasielanie faktúr v elektronickej forme je v súčasnosti umožnené vo väčšine krajín EU. Európska smernica o dani z pridanej hodnoty (DPH) z roku 2001 (s účinnosťou od roku 2004) umožňuje spoločnostiam spracovávať, odosielať a archivovať faktúry v elektronickej forme v prípade, ak sú podpísané elektronickým podpisom.

V rámci legislatívy SR je používanie elektronických faktúr umožnené na základe oznámenia Ministerstva financií SR č. MF/11886/2010-73 pre platiteľov dane z pridanej hodnoty k elektronickej výmene údajov podľa § 75 ods. 6 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov.

Ardaco, a.s. je inovatívnym lídrom v oblasti informačno-komunikačných technológií a informačnej bezpečnosti. Spoločnosť Ardaco má zákazníkov a partnerov vo viac ako 20 krajinách sveta, a to vrátane Európy, Stredného východu, Afriky, Ázie, Severnej a Južnej Ameriky.

Kontakt:

ARDACO, a.s.
Polianky 5, 841 01 Bratislava
Tel.: +421 (2) 322 123 11, Fax: +421 (2) 322 123 12
Web: http://www.ardaco.com

Čítané: 742 x