Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Hypotekárny úver pre mladých- bývať v novom nebolo nikdy ľahšie

Datum: 11.07.2011

 

Uvažovali ste nad úverom, lebo chcete postaviť nový dom. V poriadku. Ak však máte menej ako 35 rokov, získajte pár výhod naviac, požiadajte o hypotekárny úver pre mladých!

Hypotekárny úver pre mladých je forma klasického hypoúveru s tým, že Slovenské banky ho poskytujú mladým ľuďom ta účelom nadobudnutia, dostavby alebo rekonštrukcie stavby na území Slovenskej republiky. Od obyčajného úveru sa líši výhodami, ktoré sú mladým ľuďom poskytované. Je to možnosť predčasného splatenia úveru bez poplatkov po dobu 5 rokov, ako aj možnosť požiadať kedykoľvek počas splácania hypotéky o odklad splátky istiny alebo zníženie splátky až na 50% na dobu 2 rokov pri narodení dieťaťa (do 3 mesiacov). Rovnakou možnou výhodou je aj zníženie úrokovej sadzby bankou určenej v zmluve o hypotekárnom úvere rovnakej výške, ako sa určí štátny príspevok pre mladých. Štátny príspevok pre mladých je poskytovaný poberateľovi hypoúveru zo štátneho rozpočtu podľa osobitého predpisu.

Ako viete, že hypotekárny úver pre mladých je určený práve pre Vás?

Musíte spĺňať nasledovné podmienky- musíte mať od 18 do 35 rokov, byť občanom SR alebo krajiny EÚ s tým, že máte trvalý pobyt na území SR. Ďalšou podmienkou je príjem zo závislej činnosti, z podnikania alebo iné.

Využite možnosti a výhody, ktoré sa Vám ponúkajú. Kliknite na náš portál a získajte viacej informácií.

Čítané: 785 x