Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Pôžičky dostupné pre každého

Datum: 13.08.2011

Možno ste už žiadali o pôžičku, úver alebo hypotéku bankové subjekty. Ak áno, tak zrejme veľmi dobre viete, že nejde zrovna o ľahkú cestu ako sa dostať k peniazom, ktoré súrne a nevyhnutne potrebujete. Pôžičky od bánk sú síce garantované, bezpečné a kvalitné, ale často nie sú tak výhodné a jednoducho prístupné pre všetkých. Reklamné pútače ospevujú práve tieto typy pôžičiek, ale k pravde majú takmer vždy dosť ďaleko.

Pre niektoré vrstvy obyvateľstva je veľmi komplikované dostať úver, pôžičku či hypotéku od bánk. Niekedy, po zdĺhavom procese schvaľovania, sa to ukáže ako neschodná a nereálna cesta riešenia finančných problémov potenciálnych klientov. Ak máte napríklad veľmi nízke mesačné príjmy, tak banka určite vašu žiadosť o peniaze neschváli. Šanca je minimálna aj vtedy, keď sa váš príjem pohybuje na dolnej (minimálnej) hranici na odsúhlasenie úveru, pôžičky. V prípade, že budete mať „šťastie“ a banka vám poskytne financie, tak je vysoká pravdepodobnosť, že úver bude v tomto prípade určite veľmi vysoký. Ako teda riešiť takúto zdanlivo neriešiteľnú situáciu?

Jedinou možnosťou rýchlej peňažnej „injekcie“ sú pôžičky od nebankových inštitúcií, resp. rôznych finančných spoločností. Podmienky pre získanie peňazí sú v nich nastavené inak ako v bankách. Pomocou nebankoviek sa k peňažnej hotovosti dostanú aj ľudia, ktorí v bankách nemajú šancu. Ide napríklad o skupinu menej majetných obyvateľov, prípadne ľudí, ktorých banky dali na zoznam dlžníkov, a tak im zablokovali prístup k peniazom.

Častokrát je problémom získanie obnosu peňazí kvôli potvrdeniu o príjme, prípadne nevyhnutnosti ručenia. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sú v nebankových inštitúciách najžiadanejším produktorm práve pôžičky bez potvrdenia o príjme. Sú rýchle, efektívne a nikto nemusí vedieť o tom, že ste si požičali. Vyrieši sa aj problém s ručením, ktoré v nebankových subjektoch nie je podmienkou. Samozrejme, že ani nebankovky nie sú ideálnym riešením.

Tak ako všetko, tak aj pôžičky bez ručiteľov majú svoje negatíva. Snáď najväčším mínusom je fakt, že je tu slabšia garancia, teda požičanie si je menej bezpečné ako financie z bánk. Lenže je to otázka priorít, a to: potrebujem rýchlo peniaze, ale banka mi ich určite nedá, alebo to risknem a vezmem si pôžičku od nebakovej spoločnosti? Nuž, odpoveď na to, si musí nájsť každý potenciálny klient sám...

Čítané: 862 x