Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Musíme sa prispôsobiť extrémnemu počasiu

Datum: 18.08.2013

Horúčavy posledných dní nás presvedčili, že skutočne tropické leto sa môže vyskytovať aj u nás. Aj keď nám bolo dopriate typicky dovolenkové  počasie, väčšinu z nás to veľmi neteší a sme radi, že teploty už klesli. Odborníci však sľubujú, že si takéto leto budeme vychutnávať pravidelne a teploty tak môžeme o rok očakávať opäť. Čiastočne nás poteší aspoň to, že leto tak môžeme pokoje tráviť aj na blízkom kúpalisku a nemusíme vyhadzovať kopec peňazí za dovolenku niekde pri mori. Veď toto leto boli aj dni, kedy bolo u nás teplejšie, ako v obľúbených dovolenkových destináciách. Opaľovať sa tak môžeme aj doma.

Na podobnú vysokú záťaž však naše telo nie je prispôsobené, a tak takéto extrémne počasie prežívame oveľa horšie. Najmä ak sa pred teplom nemáme kde skryť. Dlho trvajúce vysoké teploty premenili na pec kanceláriu aj náš domov. Náš organizmus sa tak musel vyrovnávať s teplom nielen vonku, ale aj v interiéry. Väčšina z nás tak závidela tým, ktorí majú v práci klimatizáciu. Ak je však jej prítomnosť podmienená druhom práce a nastavená je na stálu teplotu, nie vždy je to výhra. Pri 35°C vonku je aj na prvý pohľad príjemných 25°C v kancelárií, spojených so zvýšeným rizikom ochorenia.

Pri horúčavách však často nie je inej pomoci ako práve klimatizácia od ecotechnologies.sk, jej nastavenie však treba dobre zvážiť. Teplotný rozdiel by nemal byť väčší ako 6°C.

V byte je však jej montáž náročnejšia, ak nechcete zasahovať do samotnej stavby bude sa vám hodiť mobilná klimatizácia.

Leto sa však pomaly končí, a tak v domácnosti možno skôr uprednostníte výkonný odvlhčovač.

Čítané: 2367 x