Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Navigácia Mio 7700 a Mio Pilot

Datum: 06.08.2018

Ak sa chystáte vycestovať, plánovanie je jednou z kľúčových zásad, vďaka ktorej bude váš plán fungovať. Je totiž rozdiel ak manažér má alebo nemá koncepciu, a teda či má alebo nemá jasnú predstavu o tom, čo chce danou činnosťou dosiahnuť. 

Tohto pravidla by sme sa mali držať aj v bežnom živote, a to i vtedy, ak sa chystáme vycestovať. GPS navigácia je jedným z nástrojov plánovania, vďaka ktorému môžete dosiahnuť požadované výsledky, no vhodné je vedieť to, ako tento nástroj funguje. Z tohto dôvodu sa zameriame na novinky zo sveta navigácií, a to na navigáciu Mio Spirit 7700 LM s magnetickým držiakom a základný model navigácie Mio Pilot™ 15 LM. V čom sú tieto navigácie rovnaké a naopak, v čom sa odlišujú?

(Ne)výhody Mio Spirit 7700 LM

Pokiaľ ste zástancom jednoduchej navigácie menších rozmerov, Mio Spirit 7700 LM je presne to, čo splní aj vaše očakávania! Vďaka integrovaným mapám s doživotnými aktualizáciami sa nemusíte obávať uzávierok ciest, ktoré by mohli situáciu poriadne skomplikovať. Navigácia poskytuje 3D náhľady, vďaka čomu budete mať dokonalý prehľad o tom, kam smerujete, no okrem toho môžete využiť funkciu „hovorené názvy ulíc“, vďaka ktorej budete zakaždým vedieť, kde sa práve nachádzate. Navigácia, ktorá je dodávaná vrátane magnetického držiaku, je natoľko inteligentná, že za vás nájde najbližšie možné parkovisko, keďže práve pri hľadaní miesta na zaparkovanie strávime väčšinu času. IQ Routes je funkcia, ktorá vás informuje o momentálnej situácii na cestách, a to na základe informácií od ostatných vodičov, čím sa vyhnete dopravným zápchach či uzávierkam. Ak ste len začiatočníkom, určite oceníte funkciu LearnMe Pro, vďaka ktorej budete mať dokonalý prehľad o štýle vašej jazdy, pričom trasa na vami zvolené miesto bude prispôsobená na základe vašich preferencií. 5” palcový dotykový displej, výkonný procesor ARM Cortex A7, reproduktor a množstvo inteligentných funkcií splnia očakávania i náročných klientov! Snáď jedinou nevýhodou je vyššia cena, a to 145 eur vzhľadom k tomu, že ide o model vyššej triedy.

(Ne)výhody Mio Pilot™ 15 LM

Ak necestujete príliš často na dlhé trasy, a teda nepotrebujete navigáciu vyššej triedy, postačí vám základný model Mio Pilot™ 15 LM, ktorý sa vyznačuje modernou a výkonnou vizuálnou, ale i hlasovou navigáciou. Rovnako ako aj predchádzajúci model, tak aj Mio Pilot disponuje doživotnou aktualizáciou máp, ale i funkciou „hovorené názvy ulíc“, vďaka ktorej sa nikdy nestratíte. Dokonca máte možnosť výberu zo štyroch ciest, a to: najľahšiu, najkratšiu, ekologickú alebo najrýchlejšiu. To znamená, že na svoje si prídu nielen začiatočníci, ale i aktívni vodiči, ktorí sa potrebujú dostať do cieľa v čo najkratšom možnom čase. Mio Pilot sa môže pochváliť rovnakým typom procesoru i veľkosťou displeja ako predchádzajúci model Mio Spirit, čo už rozhodne stojí za zváženie! Medzi nevýhody patrí však nižšie rozlíšenie displeja, slabší typ batérie i omnoho menej funkcií, ktorými navigácia disponuje. Poteší vás však cena, ktorá je takmer o polovicu nižšia, a to 79 eur!

Čítané: 4662 x