Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Parný generátor. Žehlička, ktorá dokáže zázraky

Datum: 02.12.2020

Žehlenie je bez pochýb jednou z najmenej obľúbených domácich prác. Mnohé ženy sa niekoľkokrát do týždňa pasujú so žehlením hromady manželových košieľ alebo detského oblečenia.

So zastaranými typmi žehličiek môže byť žehlenie naozaj únavnou a niekedy aj bolestivou činnosťou. Riešením je relatívna novinka na našom trhu – parný generátor. S generátorom vám pôjde žehlenie ako po masle.

Čo je parný generátor

Parný generátor je často označovaný aj ako systémová žehlička. Ide o pomerne novú technológiu, ktorá umožnila prepojenie žehličky s parným generátorom. Vďaka tomuto spojeniu je žehlenie založené na zmäkčení, ktoré má vyhladzujúci účinok. Para sa v žehličke uvoľňuje cez otvory ako pri klasickej naparovacej žehličke, ale stanica na vytváranie pary je umiestnená na vonkajšej strane, mimo samotnej žehličky. To umožňuje vyháňať paru von veľkou silou a rýchlejšie vyžehlenie každého materiálu. Vďaka tomuto vysokému výkonu ušetríte pri žehlení až polovicu času. Zároveň vydáte na žehlenie oveľa menej energie.

Čo všetko parný generátor dokáže

Parný generátor nemá problém s chúlostivými materiálmi, ktoré môžete žehliť bez rizika prepálenia alebo iného poškodenia. Nenávidíte žehlenie veľkých plachiet alebo hrubej posteľnej bielizne? S generátorom ich vyžehlíte tak ľahko ako vreckovku. Veľké kusy oblečenia alebo už spomínanej bielizne stačí preložiť do niekoľkých vrstiev a tie prejsť parným generátorom. Oblečenie sa jediným ťahom ožehlí až po spodnú vrstvu. Čas vyčlenený na žehlenie sa s parným generátorom enormne skráti aj vďaka iným inovatívnym funkciám. Vysokotlakové parné generátory s odpájacou nádržou môžete dopĺňať vodou aj počas žehlenia bez nutnosti vypnutia žehličky. Po jej zapojení môžete žehliť prakticky ihneď. Keramické alebo zafírové žehliace plochy vynikajú svojou klzkosťou a rýchlosťou žehlenia. Prispôsobia rýchlo svoju teplotu aj materiálom akým je napríklad zamat. Nemusíte sa báť ani o bezpečnosť. Parné generátory majú zabudovanú funkciu automatického bezpečnostného vypnutia pre prípad dlhšej nečinnosti. Preto ak žehlíte viac ako trikrát do týždňa, máte vo svojom šatníku veľa hodvábnych, zamatových alebo tylových kúskov oblečenia, vymieňate často bielizeň a chcete ušetriť elektrickú energiu, celkom iste si zaobstarajte parný generátor.

Má parný generátor nejaké nevýhody?

Na prvý pohľad je zjavné, že parný generátor má o niečo väčšie rozmery ako iné typy žehličiek. Nemusíte sa veľkosti obávať. Parné generátory sú ľahšie a lepšie sa s nimi manipuluje ako s klasickými. Robustnosť parného generátora je spôsobená väčšou parnou stanicou, ktorú však počas žehlenia máte položenú. Niektoré parné generátory nižšej triedy môžu pri žehlení vydávať hlasnejšie zvuky. Pred kúpou žehličky si tento parameter overte. V neposlednom rade musíme spomenúť vyššiu vstupnú investíciu. Parné generátory patria medzi najdrahšie žehličky na našom trhu. Cena je však výsledkom všetkých jedinečných vlastností tohto skvelého domáceho pomocníka.

 

 

 

Čítané: 2353 x