Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Pákové kávovary či plnoautomatický kávovar vám vedia pripraviť skvelú kávu, s týmito pomôckami ju dokážete ešte vylepšiť.

Datum: 04.05.2022

Plnoautomatický kávovar či kávovary pákové disponujú mnohými pomôckami, s ktorými môžete vylepšiť a vyšperkovať prípravu kávy k dokonalosti.

Pákové kávovary či plnoautomatický kávovar

Čoraz viac a viac ľudí si potrpí na kvalitnej a lahodnej káve. Kaviarne, ktoré sa prezentujú dokonalým servírovaním kávy, pribúdajú na každom rohu a my tak máme veľa možností, kde si na dobrej káve pochutnať. Okrem toho si však mnohí z nás radi vychutnajú aj dokonalú šálku kávy aj v pohodlí domova. Plnoautomatický kávovar, pákové kávovary či malé kapsulové kávovary sa tak stávajú súčasťou takmer každej domácnosti.

V prípade, že svoj kávovar ešte nevlastníte, no kúpu zvažujete. Aby ste si vybrali ten správny, treba si určiť preferencie a očakávania. Pokiaľ chcete dobrú kávu bez náročnej prípravy, mali by ste si zvoliť plnoautomatický kávovar. Po úvodnom nastavení si spotrebič všetko zapamätá, a vám stačí použiť jedno tlačidlo a vaša šálka kávy je na svete. V prípade, že si prípravu kávy naozaj užívate a chcete sa v tomto smere neustále zlepšovať, potom sú pre vás vhodné pákové kávovary. Ak nemáte dostatok priestoru a hľadáte malý spotrebič, ktorý nezaberá príšliš veľa miesta, ideálny riešením sú kapsulové kapsulové kávovary.

Či už kávovar vlastníte, alebo sa ešte len chystáte, aby ste vyšperkovali chuť vašej domácej kávy, existuje široké príslušenstvo a rôzne pomôcky či už na údržbu kávovaru alebo na prípravu kávy. Poďte sa s nami pozrieť, ktoré pomôcky by ste mali mať doma aj vy.

Ideálne pomôcky do domácnosti ku kávovarom

Objavili ste široké príslušenstvo ku kávovarom a neviete, čo by ste si mali zadovážiť? Poradíme vám, čo je na čo dobré a čo by nemalo vo vašej domácnosti chýbať.

Pomôcky na čistenie kávovarov

Napriek tomu, že plnoautomatický kávovar sa prečisťuje automaticky, aj jemu treba venovať pozornosť a starostlivosť. Aby vám váš kávovar vydržal čo najdlhšie bez poruchy, treba dávať pozor na vodný kameň. A preto by ste nemali zabudnúť na prvú pomôcku a tou sú vodné filtre, ktoré vám pomôžu zmäkčiť a odvápniť vodu. Taktiež by ste mali myslieť na odmasťovacie a čistiace kapsule. V prípade, že vlastníte pákový kávovar na čistenie budete potrebovať aj špeciálnu kefku na čistenie pákových kávovarov. Pokiaľ máte kávovar s napeňovačom, nezabúdajte, že aj ten potrebuje svoje čistenie. Existujú špeciálne prostriedky na čistenie mliečnych trysiek, ktoré dokonale odstránia mliečne baktérie.

 Príslušenstvo na napenenie mlieka

Obľubujete cappuccino, latte alebo všeobecne kávu s napeneným mliekom? Ak váš kávovar neobsahuje napeňovač mlieka, nemusíte byť zúfalí, môžete si zakúpiť externý napeňovač mlieka. Aj s najjednoduchším kávovarom si tak dokážete pripraviť cappuccino v pohodlí domova. Ak sa chcete so svojou kávou naozaj vyhrať existujú dávkovače sirupu či pomôcky na vytvorenie domáceho latte art. Fantázii sa medze nekladú a možností máte naozaj veľa.

Iné doplnky ku kávovaru

Okrem prostriedkov na čistenie a samotnú prípravu existuje množstvo ďalších užitočných pomôcok. Ak využívate nespresso kávovary budú sa vám hodiť stojany na kapsule. A nezabúdajte aj na servírovanie, výber správnej šálky alebo pohára doplní dokonalý zážitok z kávy.

Kávovar vám uľahčí a zrýchli prípravu kávy v pohodlí domova. Avšak vďaka rôznym pomôckam sa dokážete so svojou šálkou kávy vyhrať tak, aby chutila ako z kaviarne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čítané: 3510 x