Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Plazma

Datum: 17.05.2011

Súčasťou snáď každej domácnosti v dnešnej modernej dobe je televízia, ktorá je častým nástrojom relaxácie a odpočinku. Štatistiky hovoria až 98% domácností. Stále väčšia kompatibilita pripojenia prídavných zariadení akými sú počítač či Playstation ale aj ďalších, zvyšuje funkčnosť a využiteľnosť televízie. 

Súčasťou snáď každej domácnosti v dnešnej modernej dobe je televízia, ktorá je častým nástrojom relaxácie a odpočinku. Štatistiky hovoria až 98% domácností. Stále väčšia kompatibilita pripojenia prídavných zariadení akými sú počítač či Playstation ale aj ďalších, zvyšuje funkčnosť a využiteľnosť televízie. Práve pre tieto vlastnosti sa často do výberu nového televízneho prijímača zapojuje, každý člen rodiny s konkrétnymi požiadavkami ktoré očakáva. Na tieto požiadavky a očakávania sa zameriavajú a aktívne reagujú aj výrobcovia stále dokonalejšími technológiami s minimalizáciou nedostatkov alebo ich úplným odstránením.

Technológia výroby Plazmovej televízie je jedna z dvoch technológií ktoré dlhodobo bojujú o užívateľskú priazeň. Každá z nich má svoje špecifiká ktoré určujú kvalitu konečných parametrov. Je nutné podotknúť, že obe technológie pracujúcich na rôznych princípoch, preto je často výber typ závisí na preferenciách koncového užívateľa. Obraz plazmovej televízie je zložený z pixlov a tie sú zložené z subpixlov (RGB = Red, Gree, Blue), každý z nich je vyplnený plazmou - argónom (vzácny plyn), a celá technológia funguje na princípe ionizovaného plynu.

Plazmové televízory sa v malých rozmeroch vyrábajú len zriedka preto sa neodporúčajú v prípade, že hľadáte televízor, ktorý chcete umiestniť do malého priestoru kuchyne, spálne či detskej izby a to aj z dôvodu šetrenia Vašich očí. Práve pre tento dôvod sú nevhodné aj ako monitory k počítačom. Aj hmotnosť a hrúbka týchto televízorov je väčšia ako u LCD prijímačov čo ich robí náročnejšími na umiestenie v priestore. Sú citlivé na častú mechanickú manipuláciu, preto je dobre nájsť im statické miesto.

Hlavným plusom plazmových prijímačov je vysoké rozlíšenie obrazu, ktorý zabezpečuje práve princíp technológie na ktorom fungujú. Ďalšou prioritou plazmovej televízie je doba odozvy, ktorá sa u kvalitných značiek pohybuje v čase okolo 3ms, čo prináša dokonalý zážitok pozerania sa.

Ak sa stále neviete rozhodnúť skúste sa pozrieť na štatistiky, recenzie, porovnávania či najpredávanejšie značky plazmových televízorov na www.datart.sk

Čítané: 1550 x