Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Chladnička

Datum: 17.05.2011

Potrebujete si vybrať chladničku a neviete kde začať? Skúste to u mraziaceho výkonu, akumulačnej doby, hlučnosti či počtu kompresorov. 

Potrebujete si vybrať chladničku a neviete kde začať? Skúste to u mraziaceho výkonu, akumulačnej doby, hlučnosti či počtu kompresorov. Chladiace vlastnosti sú veľmi dôležité pre udržanie dlhodobo čerstvých potravín. Pomer veľkosti chladiacej a mraziacej časti je možné vybrať podľa vlastných potrieb. Teda podľa toho či uprednostňujete mrazenie potravín alebo potrebujete veľký chladiaci priestor pre uskladnenie čerstvých potravín a nápojov.

V ponuke máme chladničky s bohatou možnosťou výberu kvalitného mraziaceho výkonu, ktorý je dôležitý pre kvalitné a hĺbkové mrazenie potravín.

Akumulačná doba je doba udržania chladenia či mrazenie potravín po odpojení zariadenia od prívodu elektrickej energie. Čím vyššia akumulačná doba tým bezpečnejšie a dlhšie udržanie potravín v zmrazenom stave napríklad v prípade dlhšieho výpadku elektriny. Jej hodnota nie je závislá od kompresoru ale od kvality izolácie mrazničky.

Tak ako u väčšiny kuchynských spotrebičov aj chladničky sú označované A, A+, A++ čo je hodnotiaca známka pre nízku energetickú spotrebu. V dnešnej dobe veľmi dôležitý parameter z ohľadom na znižovanie ekologickej záťaže úsporou energií. Keď si uvedomíme, že chladnička je spotrebič, ktorý je v neustálej prevádzke, mala by jej prevádzka byť čo najmenej rušivá teda s minimálnou hlučnosťou. Hlučnosť je štandardne normovaná a výrobcovia sa ju preto snažia minimalizovať. Náhle zvýšenie hlučnosti však môže spôsobiť napríklad nesprávne, nevyvážené umiestnenie chladničky v priestore.

Súčasťou moderných dizajnovo, ale aj funkčne prepracovaných chladiacich a mraziacich zariadení sú kvalitné bezpečnostné prvky ako je napr. hlasová signalizácia v prípade dlhého držania otvorených dverí, či ich nedostatočného zatvorenia. Čím chránia životnosť spotrebiča, ako aj čerstvosť potravín.

V širokej ponuke rôznych značiek chladničiek si určite vyberiete ten správny spotrebič do vašej kuchyne. V rámci služieb vám spotrebič odvezieme až domov, profesionálne sprevádzkujeme a v prípade potreby odvezieme starý nefunkčný.

» Pozrite na našu ponuku chladničiek ...

Čítané: 1540 x