Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

G9 náhrada halogenovej žiarovky

Datum: 19.05.2010

G9 nahrada halogenovej ziarovkyTáto žiarovka je dokonalou náhradou 20-25W klasickej sklenenej G9 žiarovky ktorá je v dnešných časoch veľmi populárnou päticou pre množstvo výrobcov svietidiel a osvetlovacej techniky. 48 SMD LED žiarovka je výnimočná svojimi miniatúrnymi rozmermi a vynikajúcou svietivosťou. V porovnaní s klasicou G9 žiarovkou má podstatne nižšiu prevádzkovú teplotu a porovnateľnú svietivosť a neporovnateľne nízku spotrebu, len 3,5W.

rozmery G9 led ziarovkyTáto žiarovka je dokonalou náhradou 20-25W klasickej sklenenej G9 žiarovky ktorá je v dnešných časoch veľmi populárnou päticou pre množstvo výrobcov svietidiel a osvetlovacej techniky. 48 SMD LED žiarovka je výnimočná svojimi miniatúrnymi rozmermi a vynikajúcou svietivosťou. V porovnaní s klasicou G9 žiarovkou má podstatne nižšiu prevádzkovú teplotu a porovnateľnú svietivosť a neporovnateľne nízku spotrebu, len 3,5W. Vďaka svojej skladnosti a rozmerom je predurčená na použitie v svietidlách skoro všetkých tvarov, typov a rozmerov. Svietidlá pre túto žiarovku sú najčastejšie umiestňované na strop a stenu avšak jej využitie je v domácnostiach, ozdobných lampách, veľkých krištáľových lustroch, sklenených dózach a oválnych guľových a hranatých svietidlách. Taktiež vhodné do kúpeľne avšak je dôležité dohliadnuť na IP krytie svietidla, keďže G9 LED žiarovka nemá vlastný kryt ktorý by ju chránil pre vonkajším vplivom. Dôvodom sú vysokosvietivé SMD diódy ktoré k svojej prevádzke potrebujú chladenie a preto diódy niesu zakryté sklíčkom alebo iným krytom.

Porovnanie rozmerov klasickej G9 žiarovky a LED G9 žiarovky


Porovnanie rozmerov klasickej G9  žiarovky a LED G9 žiarovkyNa obrázku vľavo môžete vidieť, reálny pomer / porovnanie rozmerov G9 LED žiarovky a klasickej sklenenej G9 žiarovky. LED žiarovka tohto G9 typu ma štandardné rozpätie nožičiek 9mm preto aj názov G9. Telo z plastu skladuje elektroniku ktorá pripravuje a stabilizuje AC220V striedavý prúd pre LED použitie. Žiarovka sa zapína ihneď bez straty a nadobúda plnohodnotnú (denná biela, teplá biela) farbu svetla už po prvých sekundách svietenia. Na hlave žiarovky sú umiestnené SMD diódy (48 ks) ktoré sú rozmiestnené rovnomerne do tvaru valca a osvetľujú tak prevažne okolitý priestor. LED žiarovka je napájaná AV220V. Inštalácia žiarovky je jednoduchá. Je potrebné pevne uchopiť plastové telo (spodná časť žiarovky) a jemne zatlačiť žiarovku do pätice G9 až do bodu plného usadenia. Vzhľadom na vysokú intenzitu LED žiaroviek neodporúčame priamy pohľad do led žiarovky. Je idealnym zdrojom svetla pre svietidlá s mliečnym alebo dymovým sklom čo spôsobí dobrú difúznosť a rozptyl svetla.

Čítané: 2605 x