Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Ovocie, alebo bylinky v čaji

Datum: 06.12.2011

Aby som túto tému viac priblížila, nejde o ovocie, alebo bylinky priamo. Sú to len prísady vložené do čajového vrecúška. Každému z nás lahodí iná kombinácia.

Ovocie, alebo bylinky v čaji

Aby som túto tému viac priblížila, nejde o ovocie, alebo bylinky priamo. Sú to len prísady vložené do čajového vrecúška. Každému z nás lahodí iná kombinácia. Niekto má rád jablko so škoricou, ktoré dokáže navodiť krásnu vianočnú atmosféru. Iní môžu mať radi čaj s príchuťou hrušky, jahody, mäty, maliny, čiernej ríbezle a iné. Bylinkové čaje a zázvorové cukríky nám pomáhajú pri najrôznejších druhoch prechladnutí. Pomáhajú utlmiť kašeľ a prvé príznaky chrípky. Ak si do čaju pridáte med, mätu alebo zázvor, jeho chuť opäť obohatíte. Ani neviete ako. Čaj sa potom stáva viac aromatický a dokáže prevoňať každú domácnosť.

 

Ak máte malé deti, doprajte im pohodičku s detskými čajmi alebo s čajom rooibos, v ktorých nie sú pridané látky, ktoré im môžu uškodiť. Pokiaľ si nebudete istí, môžete sa spýtať lekára, či je akýkoľvek čaj vhodný pre malé deti. Podávajte im ho v príjemnej teplote, aby nebol zbytočne moc horúci, alebo naopak až moc studený. Čo zaručene deti nemôžu je káva. A to akákoľvek. V dnešnej dobe sa vyrába aj kávy bez kofeínu, avšak aj tieto šťavy dokážu deťom zničiť žalúdok, alebo pečeň. Je to nebezpečné, preto im tento nápoj nepodávajte.

 

Sportovné výkony

Športové výkony spájané s kávou sú lepšie. Avšak to sa dá považovať za akýsi doping, ktorý je predovšetkým na preteky zakázaný pod prísnym trestom. Nejde o to, že si logne kávy, alebo že si dáte jednu šálku, ale ak vypijete viac ako desať šálok, stane sa s vaším telom niečo nevídaného. Sú to len priemerné hodnoty. Na každého pôsobí káva inak. Niekto si môže dať kávu napríklad v deväť hodín večer a rovnako zaspí. Iný si ju môže dať trebárs v sedem večer a nemôže zaspať do troch do rána. To závisí na jednotlivom organizme. Telo ale neskúšajte pokúšať. Je to pre niektorých ľudí nebezpečné, a aby som pravdu povedala, a to iste už viete, káva nie je moc zdravý tepelne upravovaný nápoj. Je však lahodný a vo svete veľmi rozšírený.

Čítané: 590 x