Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Dizajnovo zaujímavé kúpeľňové svietidlá

Datum: 25.12.2011

Nenápadné kúpeľňové svietidlá budú nevtieravým ale zato praktickým doplnkom

Svietidlá, skvelý doplnok interiéru

Osvetlenie v domácnosti nemusí byť len nutnou súčasťou nášho domu či bytu. Môže byť aj vkusnou, či už nenápadnou alebo výraznou, okrasou nášho domova. Stačí si len správne vybrať.

Tak ako pri výbere nábytku, tak aj pri výbere vhodného osvetlenia, treba brať do úvahy niekoľko aspektov:

  • veľkosť miestnosti
  • štýl akým je miestnosť zariadená
  • farbu nábytku a stien v miestnosti
  • o aký druh miestnosti funkčne ide

Trebárs, ak si chcem vkusne osvetliť kúpeľňu, určite by sme nemali používať veľké svetlá. Práve naopak, tým pravým osvetlením  budú bodové svietidlá. Dáte tak možnosť vyniknúť  sprchovému kútu alebo rohovej vani, kachličkám a celkovému dizajnu. To isté platí pre kuchyňu a pre väčšie miestnosti ako sú obývacia izba alebo spálňa alebo chodba. Aj  tomto prípade môžu byť bodové svietidlá osvetlením nenarúšajúcim dizajn a doplnky priestoru, účelovým spoločníkom vášho bytu či domu.

Netreba ale zabúdať ani na exteriér nášho „hniezda“. Veď miestom, kam zablúdia oči vašej návštevy  prvýkrát budú z  najväčšou pravdepodobnosťou  vchodové dvere a veranda. Preto dbajte na to, aby ste vyberali pre osvetlenie vášho priestoru pred domov vhodné  exteriérové svietidlá.

V zásade vyberajte svietidlá tak, aby architektonicky ladili so stavbou vášho domu. Nepreháňajte to s veľkosťou a dôležité je aj svietidlá vhodne  umiestniť. Pamätajte si,  nikdy neinštalujte na verandu svetlá používané v interiéroch. Nie je najvhodnejším nápadom umiestniť do vášho exteriéru svetlo rovnaké ako napríklad v obývačke. Voľte napríklad vkusné lampášové osvetlenie.

Čítané: 534 x