Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Svadobné oznámenia

Datum: 29.08.2010

Svadobné oznámenia je tradičný spôsob, ako oznámi budúci novomanželia svojim blízkym a priateľom, že sa chcú vziať. Zvyčajne sa posiela približne štyri týždne pred obradom, aby mali svadobčania dostatok času pripraviť sa. Preto by samotné objednanie svadobného oznámenia malo v ideálnom prípade prebehnúť 8 týždňov pred svadbou, aby ako snúbenci, tak i výrobcu svadobného oznámenia mali dosť času k dohode o dizajne, k jeho výrobe a doručenie snúbencom.


K oznámeniu sa obvykle pripája aj pozvánka na hostinu, alebo na večernú párty pre pozvaných. Niekedy sa snúbenci rozhodnú zorganizovať tzv "after party," ktorá sa koná v niektorý nasledujúci deň, po svadobnom obrade. Táto pozvánka býva menšieho formátu ako samotné oznámenie. Ak je oznámenie otváracia, vkladá sa menšie kartička dovnútra.

Výrobou oznámenia sa zaoberajú špecializované firmy, ktorých zoznam a ponukové katalógy nájdete aj na internete. Je však vždy lepšie, ak vidíte vzor svadobného oznámenia na vlastné oči, môžete si overiť kvalitu papiera a prípadných doplnkov ako sú stuhy, korálky, látková alebo kovová srdiečka, kvetinky a podobne.

Ak sa zaoberáme textom svadobného oznámenia, rozhodne by na oznámenie nemala chýbať celé mená obidvoch partnerov, ich adresa na prípadné gratulácie a miesto a dátum obradu. Niekedy sa uvádza aj adresa, kam je treba odpovedať, či sa hostia svadby zúčastní alebo nie. Inokedy je pripojená malá mapa miesta obradu, aby hostia nezablúdili, pokiaľ je obrad situovaný do netradičného miesta.

Štýlu a fantázii sa medze nekladú a tak môžeme text doplniť o vlastné fotografie, alebo obrazy. Najmä mladí ľudia dávajú prednosť prírodným materiálom, ktoré sú veľmi moderné. Oznámenie môžete vyrábať aj sami, čo je však pomerne náročné, a preto väčšina ľudí dáva prednosť špecializovaným štúdiám, kde sú grafici schopní vytvoriť svadobné oznámenia na mieru, presne podľa predstáv zákazníkov.

Záverom nemožno ako poznamenať, že ak má byť svadba úplne dokonalá, malo by byť aj oznámenie zladené s celkovým štýlom celej svadby.

Čítané: 511 x