Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Výber správnej kancelárie

Datum: 31.08.2010

Plánujete si založiť  firmu? Alebo už nejakú máte a nie ste spokojný s výkonnosťou zamestnancov, či miestom pôsobenia? Skúste sa poobzerať po nových kancelárskych priestoroch. Dobrá kancelária je totiž nad zlato.

Ak zistíte, že vaše doterajšie kancelárske priestory už nie sú vhodné pre vaše podnikanie, je čas nájsť si nové. Kancelárie na prenájom, kancelárske priestory či iné nebytové reality sú skvelou investíciou, ktorá sa odrazí nielen na výkonnosti zamestnancov, ale aj spokojnosti klientov.

Keď sa už pre prenájom rozhodnete, nezabudnite si správne vybrať! Kritériá na výber kancelárií sa mierne líšia od priorít pri výbere bytu, či domu, no základné požiadavky sú rovnaké - lokalita, príjemné prostredie pre zamestnancov, dostupnosť pre klientov, to všetko rozhoduje o kvalite vašich služieb.

Rýchly spôsob, ako si nájsť nové priestory, je realitná kancelária. Najlepšie je obrátiť sa na realitku, ktorá pôsobí na trhu dlhšiu dobu a má dobré meno. Zamerajte sa hlavne na kvalitu inzercie, vybavenie kancelárie, ochotu pracovníka a neopomeňte kvalitu dokumentácie. Pri využití služieb realitnej kancelárie počítajte s províziou od 3 do 6 %.

Za posledný rok sa cena nehnuteľností znížila, najmä mimo Bratislavy, čo poskytuje skvelé možnosti pre začínajúcich, ale aj skúsených podnikateľov k prenájmu či kúpe nových, nielen kancelárskych priestorov. Cena nehnuteľnosti sa pohybuje v závislosti od už spomínanej lokality (mesta, časti mesta), veľkosti priestorov, dostupnosti, parkoviska a podobne.

V roku 2010 sa v Bratislave neočakávajú výrazné zmeny cien prenájmu. Priemerná cena za kancelárske priestory by sa mala pohybovať okolo 17.000 eur za mesiac, samozrejme, v závislosti od spomínaných faktorov. Pri výbere kancelárskych priestorov nezabúdajte ani na stav, ktorom sa daný objekt nachádza. Pokiaľ je pred rekonštrukciou, dobre si zvážte, či sa vám oplatí okrem platby za prenájom, platiť aj za rekonštrukciu, či prípadné väčšie zmeny priestorov.

Čítané: 475 x